Odgovor Elektroprivrede RS na dopis Rukometnog saveza Republike Srpske

Preduzeće “Elektroprivrede Republike Srpske” /ERS/ je holding koji se bavi proizvodnjom, distribucijom i trgovinom električne energije i nema obavezu da finansijski pomaže rad brojnih sportskih i kulturnih kolektiva i organizacija, ali je ipak značajan dio svoje milionske dobiti – 7,5 miliona КM usmjerilo na podršku sportskim klubovima, saopšteno je iz ERS-a.

Iz ERS-a su naveli da su društveno odgovorna i socijalno osjetljiva kompanija koja pomaže sportske klubove i održavanje kulturnih manifestacija i koja je 7,5 miliona КM raspodijelila na oko 200 adresa širom Republike Srpske, zbog čega smatraju da je saopštenje predsjednika Rukometnog saveza Srpske Marinka Umićevića neprimjereno i neshvatljivo.

Reagujući na saopštenje Umićevića povodom potpisivanja ugovora sa agencijom “Grudis” /ERS/ prema kojem je Savez dobio 6.000 КM, Uprava ERS-a je ukazala da je Umićević propustio da kaže da je ovo preduzeće za razvoj i pomoć rukometu u Srpskoj izdvojio 684.000 КM, što je raspoređeno na 14 klubova i saveza u Srpskoj.

“Vjerujemo da ćete kao uspješan poslovni čovjek koji rukovodi velikom kompanijom imati sluha i podržati sport, kulturu i obrazovanje u Srpskoj, u onoj mjeri u kojoj ste u mogućnosti”, naveli su iz “ERS-a.

Iz “Elektroprivrede” su podsjetili da su podržali rukometne klubove “Borac”, “Sloga”, “Leotar”, “Hercegovina”, “Hercegovac”, “Jedinstvo”, “Drina”, ženske rukometne klubove “Кnežopoljka”, “Mira”, “Borac”, “Кozara”, Rukometni kamp “Mladen Bojović Dugi”, Rukometni savez Srpske, te Regionalni rukometni savez Srpske.

“Cilj `Elektroprivrede` bio je podstaći klubove koji se takmiče kako bi imali još bolje uslove za rad i postignute rezultate”, naveli su iz ovog preduzeća i napomenuli da su se o tome koliko je ta pomoć značajna izjasnili i sami klubovi.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umićević saopštio je da je ovaj savez potpisao ugovor sa Agencijom “Grudis” /ERS/ po kojem je ovom savezu uplaćeno 6.000 КM, iako su tražili 150.000 КM.

Umićević je naveo da se ovim nije ispunila njihova želja, jer su sa traženim iznosom imali namjeru da pomognu njihove klubove, izuzev onih koji se takmiče u Premijer ligi.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *