ПРЕДСЈЕДНИК

Маринко Умичевић

предсједник Рукометног савеза Републике Српске

Прави човјек, на правом мјесту

Маринко Умичевић за предсједника Рукометног савеза Републике Српске изабран је на Скупштини која је одржана у јуну 2018. године у Добоју. Ради се о истакнутом привредном и спортском раднику који се успјешно бави и политиком, а између носталог је сенатор Републике Српске. Маринко Умичевић је истовременео велики хуманиста, а помаже бројне спортске клубове, не само у Бањалуци већ и шире.
Предсједник је Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ који је недавно по шести пут узастопно освојио титулу у НЛБ лиги. Овај клуб је уједно и вишеструки шампион БиХ, Републике Српске, а имају и велики броје пехара које су освојили како у Купу Републике Српске исто тако и нивоу БиХ. Под његовим руководством овај спортски колектив остварио је блиставе резултате и на међународној сцени. Тако је ККИ „Врбас“ прошле године био пети у „Евролиги 3“ на фајнал-фору у Бадахосу (Шпанија), док је ове године заузето седму позицију на завршном турниру „Евролиге 2“ у Порто Потенци (Италија). 
Маринко Умичевић је и потпредсједник Рукометног клуба Борац м:тел, а исти дужност са успјехом обавља и у Куглашком клубу Борац.
За непуних годину дана од када је именован на функцију предсједника Рукометног савеза Републике Српске већ је урадио много, што други нису учинили ни за 10 година. Сигурно је да његовим доласком долазе много бољи дани за рукометни спорт Републике Српске као и БиХ, јер је тренутно и први човјек Савеза у Сарајеву.