Умичевић: Поштовати одлуку НО РС БиХ

Предсједник Рукоментог савеза Републике Маринко Умичевић изјавио је да се мора поштовати одлука Надзорног одбора РС БиХ, што аутоматски значи да из Премијер лиге испадају три клуба, а не пет како је прије почетка сезоне одлучио УО РС БиХ. Он је током боравка у Вишеграду о стању рукомета у БиХ разговарао са предсједником РС БиХ Владимиром Бранковићем као и члановима УО РС БиХ из Републике Српске, Недељком Перишићем и Дарком Савићем.
– Не само да се мора поштовати одлука коју је донио Надзорни одбор Рукометног савеза БиХ, већ се треба поштивати закон и други акти Савеза. Зна се како се доноси била каква промјена у систему такмичења, мора се годину дана унапријед донијети како би та одлука била валидна. Не може се уочи почетка сезоне одлучити да се смањи Лига или било шта друго, а садашњи УО РС БиХ у то вријеме није могао ни одлучивати, јер још није био „верификован“ – јасан је Маринко Умичевић који је додао да се разговарало се и о наредној сезони, као и о пропозицијама за само такмичење.
Предсједник Рукометног савеза Републике Српске се овом приликом захвалио пријатељима из Вишеграда за које је истакао да су били прави домаћини.
– Желим најискреније да се захвалим потпредсједнику РС Републике Српске Недељку Перишићу на сјајном гостопримству као и предсједнику РК Вишеград Чедомиру Гузину и другима.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *