Писмо др Небојше Поповића: Све похвале Умичевићу

Златни рукометни олимпијци из Минхена 1972. године недавно су боравили у Бањалуци. Том приликом су, између осталог, били гости и Рукометног савеза Републике Српске гдје их је угостио предсједник Маринко Умичевић. У међувремену један од оних који је био дио репрезентације Југославије, доктор Небојша Поповић који је 1976. године освојио европску титулу са Борцем, из далеког Катара упутио је писмо захвалности Маринку Умичевићу које преносимо у цјелини.

Драги Маринко

По повратку у Qатар још сабирам утиске о посети Бањалуци после 30 година. Пре свега би ТИ желео да се захвалим на гостопримству у Рукометном савезу Републике Српске и раду који чиниш за очувања традиције рукомета у Бањалуци. Читав комплекс нови рукометни терен, мале камене трибине, рестаурирана фасада Соколског дома и као и сређене просторије Рукометног савеза су стварно импресивне. Пошто сам становао у тој улици, преко пута банке, на том терену који сте ви асфалтирали и уредили ја сам као клинац почео рукомет, само је онда била шљака.
За време многих пријема у Бањалуци добио сам доста књига које сада читам, па сам у књизи Бањалучке спортске даме прочитао дивну причу о Биљани Недић која ти је захвална што си јој у животу пуно помогао.
Данас Бањалука изгледа као прави Европски и Универзетски Град од 200.000 становника. Чиста, организована, пуна младости и спорта, захваљући између осталог и људима као што си ТИ, и с тога ти искрено честитам.

С поштовањем
Проф др Небојша Поповић
Аспетар Ортхопедиц Спорт Медицине Хоспитал
Доха – Qатар

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *