Рукометни савез регије Бањалука: Похвале РС Српске и предсједнику Умичевићу

У просторијама Рукометног савеза Републике Српске одржан је састанак Рукометног савеза регије Бањалука на којем је предсједник Дарко Савић заједно са члановима разговарао о проблемима са којима се клубови тренутно сусрећу као и приједлозима за будуће активности савеза. Једна од битних ствари о којима се причало јесте едукација тренера и спортских радника као и улагање у омладинске селекције. Сви су се сложили да Бањалука, према броју регистрованих рукометаша, има потенцијал за два учесника мушке Премијер лиге БиХ, али да се мора заједничким снагама кретати у том правцу како будући учесник највишег државног такмичарског ранга не би имао само епизодну улогу, него да би био стабилан премијерлигаш.

Поред наведеног причало се о престојећем кампу за рукометашице и рукометаше, којег организују заједно ЖРК Борац, РК Борац м:тел и Рукометни савез регије Бањалука, али и семинару за тренере који је планиран да се одржи упоредно са кампом. Чланови су информисани да за камп има већ 40 пријављених учесника, а да се у наредним данима очекује још већи број пријава, те су позвани клубови да пријаве своје цандидате,  јер је број мјеста за кампере ограничен. Истовремено је наглашено да клубови пријаве своје тренере за семинар на којем ће бити ријечи о организацији и спровођењу тренинга за голмане и играче, те о организацији клуба и маркетингу. Треба нагласити да су на семинару предавачи врхунски рукометни стручњаци и да је семинар потпуно бесплатан за све пријављене.

Рукометни савез регије Бања Лука је за своје чланове припремио лопте и мазе, како би им помогао у њиховом функционисању. Клубови су захвални на подршци и регионалног и републичког савеза, али су изнијели да су трошкови такмичења веома скупи и да се тешко може очекивати било какав напредак без већег улагања у спорт, те да савез преко својих преставника покуша утицати на институције како би давања за спорт била већа.

На крају су сви клубови информисани и јос једном позвани да присуствују извјештајној скупштини Рукометног савеза Републике Српске која ће се одржати у Бања Луци у сриједу, 26. априла са почетком у 14 часова. Предсједник Рукометног савеза регије Бања Лука Дарко Савић је овом приликом похвалио рад Рукометног савеза Републике Српске и предсједника Маринка Умичевића те му се захвалио за помоћ коју је пружио свим клубовима Републике Српске и исказао пуну подршку за будући рад.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *