Умичевић писао УО РС БиХ

Маринко Умичевић, предсједник РС Републике Српске и донедавно први човјек Савеза у Сарајеву обратио се члановима УО Рукометног савеза БиХ, поводом дописа адвоката селектора мушке “А” репрезентације Ивице Обрвана, у којем је навео да се једнострано раскида уговор са Савезом.

– Прво желим да се осврнем по питању раскида УГОВОРА са господином Ивицом Обрваном на само три дана прије квалификација, и то на овако ултимативан и дрзак начин, што довољно говори о њему. Његов уговор је споран у сваком смислу, потписан је од стране господина Синановића и његових сателита, а који УО РС БиХ никада није усвојио, нека ово ко је све закувао рјешава и нека вади “кестење из ватре”. Не бјежимо од дуга, али не оног који пише у уговору, те сам мишљења да треба да дамо нашем адвокату да направи противтужбу. Не слажем се са мишљењем господина Шахмана, јер је уговор апсолутно споран и нелегалан. Имамо Тонија Чолина који је задужен и нека он преузме репрезентацију, а ту је и Комисија која је задужена за репрезентацију – категоричан је у обраћању члановима УО РС БиХ Маринко Умичевић.

Он се још осврнуо и по питању wеб странице Савеза.

– Сматрам да је кривично дјело да неко неовлаштено снима разговор и да исти шаље тамо неким страницама да блате поједине чланове УО. Потребно је да адвокат поднесе тужбу против НН лица која је снимала разговор. Давно смо тражили да се забрани рад те паравојне формације, нека  нови УО РС БиХ одлучује. За сада немам примједби на рад странице, те смо уједно продужили уговор на још два мјесеца. Напад на појединце је напад и на све нас, и очито је да смо се заситили једни других и да је вријеме за нове људе.

 

Спортски поздрав,

Маринко Умичевић

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *