РС БиХ: Некоректни Задро

Маринко Умичевић и даље је предсједник Рукометног савеза БиХ иако је раније поднио оставку на ову функцију. Разлог је тај што није обављена примопредаја дужности која се данас требала обавити на сједници Управног одбора у Сарајеву. Међутим, на састанку се није појавио Слободан Задро који је требао да преузме функцију предсједника, и који је изричито захтијевао да се мора обавити примопредаја, и ово је са његове стране некоректан потез.
– Поред чињенице да имам здравствене проблеме отишао сам на сједницу Управног одбора како би предао дужност колеги Слободану Задру. Он се није појавио и заиста не знам из којих разлога је изостао са данашњег састанка који је био од велике важности за рукомет БиХ. Осим њега није се појавио нико од представника Хрвата, а од наших чланова из непознатих разлога нису се појавили Војислав Рађа и Александар Миљуш – изјавио је Маринко Умичевић.
Од када је Маринко Умичевић поднио оставку на функцију предсједника РС БиХ као да су појавили поново проблеми у функционисању Савеза у Сарајеву, а доста је посла у периоду који долази. Један од њих тиче се репрезентације БиХ коју у марту текуће године очекују квалификације за Свјетско првенство које ће се 2023. године одржати у Шведској и Пољској.
– Морали смо данас обавити неке ствари према ЕХФ-у, с обзиром на квалификације које репрезентацију очекују против Грчке, и познато је да ће се реванш одиграти у дворани у Бугојном. Има ту и недовршног посла по питању спонзорства са БХ Телекомом којег морамо привести крају у супротном тешко да ће Савез моћи да функционише као и све друго – додао је Умичевић.
Данас је одлучено да се 19. фебруара одигра прво коло Купа БиХ за рукометаше и рукометашице. Такође је договорено да седам дана касније стартује други дио првенствене сезоне у Премијер лиги, и то у обје конкуренције, што раније био случај.
– Све оно што се данас дешавало у Сарајеву само је најбоља потврда да се што прије мора формирати Удружење премијерлигаша које у потпуности подржавам. Клубови не смију бити ничији таоци, и не треба да сваки пут страхују када ће почети такмичарска сезона, а имају још и обавезу према спонзорима док добар дио новца од њих улази у буџет Савеза – закључио је Маринко Умичевић.
На крају треба истаћи да ће се наредна сједница Управног одбора РС БиХ одржати у понедјељак, 14. фебруара на Ростову.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *