Умичевић: Чекамо одлуку Савјета министара

Умичевић: Чекамо одлуку Савјета министара

Ево јавио се и наш предсједник! Морам да кажем да је његов интервју у „Дневном авазу“ по мени неприхватљив и потребно је да се држи непримјерених изјава, да их даје у своје име, а саопштења ћемо давати кад потребне информације утврдимо на сједницама Управног одбора.
Баш сам се насмијао кад сам прочитао изјаву господина Задре о наставку првенства која је у најмању руку неприхватљива. Чекамо Савјет министара да донесе Одлуку о наставку због вируса корона која истиче 30. марта 2020. године.
Имамо услове да се лига прекине и прогласи првак, с обзиром на тренутно стање.
Од укупно 16 клубова колико се такмичи у мушкој Премијер лиги БиХ ставови су 13 клубова да се прекине лига и да се прогласи шампион. Клубови чији пристанак немамо су: Грачаница, Горажде и Искра (Бугојно). Имамо подршку и из друге лиге као и женске лиге. Што се мене тиче и Републике Српске ту нема дилеме.
Радници ЕХФ-а раде од куће и имају вишак времена и шаљу безброј маилова. Не знају ни шта хоће када је ријеч о организаићи такмичења за рукометаше до 20 година. Морамо поштовати Одлуке наших Влада, Савјета министара и ентитета. Како ће бити у августу текуће године Бог зна, ако буде добро и ЕХФ плати, ја сам за да се то прихвати, да се прва група игра у Републици Српској, а друга у хрватском дијелу БиХ.
Такође сам рекао да се стави на сајт Рукометног Савеза БиХ и сајт Рукометног Савеза Републике Српске, сви маилови (преписке) Рукометног савеза БИХ, да се и комесари обавијесте, да сви клубови морају да измире сва дуговања по питању котизације, казни, преласка играча.
Уколико се дуговања не плате у року од седам дана, ти исти играчи за које се не плати нису више играчи у клубу већ су слободни играчи.
Такође и казнити клубове суспензијом, по Правилнику што је посао комесара, ако хоће да Савез ради морају да се и потруде.

Маринко Умичевић
предсједник Рукометног савеза Републике Српске

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *