Побиједио је, рукомет!

Преко 500 дјевојчица и дјечака учествовало је на Сабору омладинског рукомета који је вечерас одигран у двије бањалучке дворане: „Борик“ и „Центар“. На овом премијерном издању играли су клинци који су рођени 2002/2003, 2004/2005, 2006/2007. и 2008/2009. године, а који долазе из Бањалучко-Приједорске регије, Бијељинско-Добојске те Херцеговачко-Романијске регије.
Треба истаћи како је приказан завидан квалитет, а да је резултат био у потпуно другом плану те је на семафору током одигравања утакмица стајало 0:0.
– Наравно да резултат није био приоритетан, јер смо жељели да окупимо рукометну младост Републике Српске која је имала шта да покаже и могу слободно да кажем како је побиједио рукомет. Задовољни смо овим премијерним издањем, а убијеђен сам да ће наредни Сабор бити још бољи и квалитетнији. Захваљујем се дјеци која је дошла на Сабор, а велико хвала предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић, Министарству породице, омладине и спорта Српске као и градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу те менаџменту Спортског центра „Борик“ који су подржали ову смотру  – истакао је предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић.
Обренко Миљковић, предсједник омладинске комисије Рукометног савеза Републике Српске такође је био задовољан Сабором.
– Ово је била важна манифестација, јер су селектори имали прилику да гледају ову дјецу те сада имају задатак да направе шире спискове дјевојчица и дјечака за репрезентативне селекције. Морам да кажем да сам пресрећан што смо окупили преко 500 клинаца од Новог Града до Требиња и слободно могу да кажем да је ово био пун погодак – рекао је Обренко Миљковић.
Организатор првог Сабора омладинског рукомета био је Рукометни савез Републике Српске, покровитељи су били: Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта Српске, град Бањалука те Спортски центар „Борик“. Од спонзора посебно треба издвојити компанију м:тел као и Творницу обуће „Бема“ коју успјешно води технички директор Маринко Умичевић и која је обезбиједила ручак за све учеснике Сабора као и ноћење за Херцеговачко-Романијску селекцију.
Промотер је био голман Борац м:тела Бојан Лјубишић, а на отварању су били пристуни бројни гости: Марио Ђуран, помоћник министра за спорт Владе Републике Српске, Нада Тешановић, предсједница ЖРК Борац као и директор овог клуба Дарко Савић и тренер Раде Унчанин, Војислав Рађа, члан Управног одбора РС БиХ, Стеван Бекан, комесар омладинске лиге, потом дугогодишњи спортски радник Небојша Куштриновић. Позиву су се одазвали рукометашице Борца као и рукометаши Борац м:тела предвођени директором Владимиром Бранковићем и тренером Мирком Микићем као и Ненад Талић, директор Спортског центра “Борик” и многи други.
Сабор омладинског рукомета одржан је поводом 9. јануара – Дана Републике Српске.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *