Ђуран отворио Сабор омладинског рукомета

Марио Ђуран, помоћник министра за спорт Владе Републике Српске отворио је први Сабор омладинског рукомета који је данас почео у Спортској дворани „Борик“. На овој смотри учествује преко 500 дјевојчица и дјечака који долазе из Бањалучко-Приједорске регије те Бијељинско-Добојске и Херцеговачко-Романијске регије (играју дјевојчице и дјечаци рођени 2002/2003. и 2004/2005) док у дворани „Центар“ играју дјевојчице и дјечаци рођени 2006/2007. и 2008/2009. годиште.
Ова манифестација игра се поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, покровитељи су: Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Град Бањалука док је организатор Рукометни савез Републике Српске.
– Прије свега желио бих свима да честитам Дан Републике Српске. Истовремено пожелио бих вам лијепо дружење и да резултат буде у другом плану. Честитам људима из Рукометног савеза Српске на идеји за организацију једне овакве манифестације – рекао је између осталог Марио Ђуран, помоћник министра за спорт Владе Републике Српске.
Велике заслуге за организацију премијерног издања Сабора омладинског рукомета припадају Маринку Умичевићу, првом човјеку Рукометног савеза Републике Српске.
– На почетку желим да вас све поздравим са жељом да се лијепо дружите и да не размишљате о коначном резултату и наравно да се угодно осјећате у Бањалуци. И ја вам честитам све празнике, а посебно Дан Републике и нека живи наша Република Српска – нагласио је Маринко Умичевић.
Једна од промотера Сабора омладинског рукомета је Бојан Љубишић, сјајни голман Борац м:тела иначе најбољи спортиста Републике Српске за 2019. годину у избору „Гласа Српске“.
– Част ми је што сам дио овог Сабора и са своје стране могу да вам пожелим да се лијепо забавите као и да стекнете нове пријатеље. Такође пожелио бих вам да наставите да се бавите рукометом и да једног дана остварите завидну каријеру – поручио је Бојан Љубишић.
Сабор омладинског рукомета помогла је и неколицина спонзора међу којима су: Компанија м:тел, Творница обуће „Бема“, „Вивиа“, а уз Рукометни савез Републике Српске био је и менаџмент Спортског центра „Борик“ на челу са директором Ненадом Талићем.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *