Дубичанке у финалу Купа

Рукометашице Дубице прве су финалисткиње завршног турнира Купа Републике Српске који се одржава у Козарској Дубици. Домаће играчице, које су недавно успјешно окончале сезону у Премијер лиги БиХ, у полуфиналном сусрету побиједиле су нове шампионке Српске и будуће чланице елитног друштва БиХ, екипу ЖРК Борац из Бањалуке са 25:18.
Неизвјесна борба водила се у првом полувремену које је припало Дубичанкама које су на одмор отишле са „плус два“, 12:10. У наставку овог дуела домаће су се још више разиграле, док су гошће мало попустиле и то су противничке играчице знале да искористе и стигле су до потпуно заслуженог тријумфа и пласмана у велико финале овог еминентног такмичења. Ана Ђенадија и Јована Илић са пет голова биле су најефикасније у побједничком саставу док је на другој страни Божана Ћутковић постигла четири поготка.
У борби за трофеј Дубичанке ће се састати са бољим из другог полуфиналног окршаја у којем ће од 13 часова играти: „Мира“ из Приједора и Јединство из Брчког. Ова два тима играла су прошле године у финалу у Брчком и тада су Приједорчанке забиљежиле сигурну побједу, 34:29.
Прије почетка другог полуфинала обавиће се свечано отварање овогодишње завршнице наше рукометне светковине чији је домаћин ЖРК Дубица, док је организатор Рукометни савез Републике Српске. Меч за побједнички пехар биће одигран данас у Козарској Дубици са почетком од 17 часова, уз директан пренос на РТРС.
Трофеј бране рукометашице приједорске „Мире“ којег су освајале у претходних седам година.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *