УО РС БиХ: Пријава против Синановића и НН особа

Управни одбор Рукометног савеза БиХ поднијеће кривичну пријаву против бившег предсједника Савеза Менсура Синановића и НН особе. Као разлог због чега су се опредјелили на овај корак јесте раније потписани уговор са некадашњим селектором А репрезентације БиХ Ивицом Обрваном.

– Уговор је штетан по савез, и када се ради о висини накнаде исто тако и дужини трајања уговора, и потписан је без одлуке Управног одбора. Због изјава господина Шегрта, Умичевића, Трлина и Задре да нису одобрили уговор који је потписан са Обрваном, сама одлука није могла бити ваљана. И поред тога Синановић и НН особа су на своју руку почели сарадњу са бившим селектором који је у претходном периоду тужио Савез. Оно што још боде очи, а то је, да је у уговору наведено да је мјеродавно само Хрватско право и да је у случају спора надлежан Арбитражни суд ЕХФ у Бечу. Поменути су истовремено заобишли закон и суд БиХ, а за све наведено постоји документација и свједоци који ће то потрвдити – изјавио је Владимир Бранковић, потпредсједник РС БиХ.

На сједници Управног одбора расправљало се о преиспитивању одлуке о смањењу броја клубова Премијер лиге за рукометаше и рукометашице, а на захтјев УО РС Републике Српске.

– На једном од састанка Зоран Трлин је изнио пред УО да постоји одлука о скраћењу лиге, те да је треба само провести. Због великог притиска клубова ми смо провјерили то у архиви, али нисмо пронашли такву одлуку, већ постоји само иницијатива да се направи приједлог скрађења лиге и након тога се није ништа одлучивало. Навели смо чињеницу да су клубови о томе информисани током припрема, а да се по правилнику то мора најавити година дана унапријед. Све смо то изнијели, али представници Рукометног савеза ФБиХ из редова хрватске компоненте нису хтјели да гласају за поменуте укидање одлуке, те је самим тиме остала на снази ранија одлука – додао је Бранковић.

На састанку је прихваћен приједлог Дарка Савића да се обави разговор са Драганом Марковићем о могућностима у условима да се он прихвати селекторског посла женске репрезентације БиХ. Овом треба додати да су именовани селектор мушких омладинских селекција.

Рецимо још да су чланови УО РС БиХ добили задатак да размотре могућност да се за наредну сезону одреде награде за освајаче Првенства БХ Телеком Премијер лиге и побједнике Купа БиХ у обје конкуренције. Такође, дат је приједлог да се уради правилник о расподјели средстава (матични и ентитески савези) које Савез добија ради одласка играча из БиХ. Приједлог чланова из Републике Српске је да 70% средстава иде државном савезу, а 30% ентитетском савезу.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *