Умичевић: Све спремно за Свесрпски куп

Све је спремно за одржавање Свесрпског купа за рукометаше и рукометашице који је на програму 24. и 25. децембра у Требињу. Ову инфорамцију саопштио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске који је организатор ове манифестације у сарадњи са Рукометним клубом Леотар.

– Све оно што смо планиралио, то смо успјели да урадимо како би шести по реду Свесрпски куп за рукометаше, односно други за рукометашице био одржан на највишем могућем нивоу. Обезбиједили смо пехаре за најуспјешније екипе и појединце и медаље, како за рукометаше исто тако и за рукометашице. Направили смо и пропозиције у којима сада јасно пише ко има право наступа, да нам се не деси нешто слично као прошле године у Лозници. Овом приликом желим да се захвалим градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу, генералном директору Електропривреде Републике Српске Луки Петровићу који су нам много помогли за одржавање Свесрпског купа, као и Рукометном клубу Леотар са Стеваном Беканом на челу – нагласио је Маринко Умичевић.

Првог дана у суботу, 24. децембра од 17 часова биће одиграно прво полуфинале: Војводина – Металопластика. Послије тога обавиће се свечано отварање, а од 19 часова је предвиђено друго полуфинале: Борац м:тел и Леотар. Дан касније (недјеља) у 13 часова биће одигран меч за трофеј између рукометашица Борца и Железничара из Инђије, а од 15 часова је финале за рукометаше. Треба истаћи да ће све утакмице преносити Радио-телевизија Републике Српске, Херцег ТВ, а вјероватно ће мушко финале преносити и Радио-телевизија Србије.

– Сигуран сам да ће љубитељи мушког и женског рукомета уживати, јер сам убијеђен да ћемо сви заједно гледати квалитетне и неизвјесне утакмице. Војводина је већ неколико година неприкосновена у Србији, о Металопластици не треба трошити ријечи када се зна да су били шампиони Европе баш као и Борац , а ту је и Леотар који иза себе има успјешну јесен у Лиги БиХ. Ту не треба заборавити ни вишеструке шампионке БиХ, рукометашице Борца док су њихове ривалке из Инђије, актулене првакиње Србије – додао је Умичевић који се захвалио Радио-телевизији Републике Српске на чињеници што ће директно преносити све утакмице.

У Требиње долази висока делегација из Србије коју ће предводити предсједница савеза Милена Делић. Овом приликом планирана је заједничка сједница два Управна одбора. Истовремено ће бити одржана свечана сједница УО РС Републике Српске, и то у недјељу у 11 часова, док је сат времена раније заказан пријем код градоначелника Требиња Мирка Ћурића.

Све утакмице у Требињу судиће рукометне судије из Републике Српске.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *