РС БиХ: Нове просторије и генерални секретар

Рукометни савез БиХ добио је нове просторије, али и генералног секретара у имену Недима Аранутовића, дугогодишњег рукометног ЕХФ судије. Све ово је потврдио Владимир Бранковић, један од потпредсједника савеза са сједиштем у Сарајеву.

– Предсједник савеза Кенан Магода је заједно са Фетахом Кадрићем, првим човјеком РК Вогошћа договорио просторије у пословном центру у Вогошћи које имају 100 квадрата, и које су веома условне за рад. Тачно је да смо именовали и представили генералног секретара Недима Арнаутовића који ће за сада бити вршиоц дужности. Поред њега у Секретаријату радиће Нијазета Кадрић која се већ доказала као добар и вриједан радник, а ту је нови радник Радан Огњен који долази из Источног Сарајева, који је млад и амбициозан од кога много очекујемо – изјавио је Владимир Бранковић додавши да је у плану систематизација свих упослених како би се знала њихова надлежност и одговорност.

На сједници је истакнуто да ће се ускоро израдити приједлог акционог и финансијског плана, да ће се то припремити за Скупштину заједно са промјеном адресе самог савеза. Осим тога разговарало се о ребредингу грба као и РИН конецвцији, и већ је договорено да се распише конкурс за нову школску годину како би се кренуло са уписом тренера – додао је Бранковић.

Једна од битних ставки је потпис уговора са БХ Телеком који ће важити до 31. децембра наредне године.

– Већ сада можемо инкасирати новац за пружену услугу што се тиче репрезентације, али и клубова. Желим истаћи да сви клубови морају доставити извјештај о досадашњем рекламирању како би све то послали БХ Телекому, како бисмо на тај начин фактурисали наше услуге – објаснио је Бранковић.

На сједници се разговарало о захтјеву РС Републике Српске по питању раније одлуке УО РС БиХ о испадању пет клубова у актуелној сезони за рукометаше. Договорено је да ће ускоро бити достављен одговор са комплетним записницима као и одлукама.

По ријечима Владимира Бранковића до краја текуће године требало би бити позната имена селектора омладинских репрезентација БиХ (мушка и женска конкуренција). Он је такође напоменуо да је женска А репрезентација БиХ пријављена за учешће у квалификацијама за одлазак на Првенство Европе 2024. године.

Владимир Бранковић је за крај осврнуо на прошли сазив Управног одбора.

– Све похвале упутили смо људима који су радили у изузетно тешким условима. И поред тога мушка сениорска репрезентација је двапут изборила пласман на шампионат Старог континета (оба пута предсједник био Маринко Умичевић) – закључио је потпредсједник савеза.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *