Рукомени савез Републике Српске: Све спремно за Свечану академију

Поводом три деценије успјешног постојања и рада Рукометног савеза Републике Српске у понедјељак, 26. септембра биће одржана Свечана академија са почетком у 12 часова у бањалучком хотелу „Босна“. По ријечима предсједника Савеза Маринка Умичевића већ сада је све спремно за предстојећу рукометну манифестацију.
– Осим академије биће одржана и свечана сједница Управног одбора нашег Савеза. Очекујемо долазак српског члана Предсједништва Милорада Додика, предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић као и представнике Владе Српске која нам је у овој години помогла вриједном донацијом од 200 хиљада марака. Један дио тих средстава прослиједили смо нашим клубовима, а један дио за штампање књиге, као и за одржавање Свечане академије. Наравно позив смо упутли нашим златним олмипијцима као и нашим спортским пријатељима из Рукометног савеза Србије и многе друге. Овом приликом дојелићемо плакете, повеље, златне значке, као и неколико постхумних признања – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.
Предсједник Савеза је нагласио како је урађен велики посао у припреми за одржавање Свечане академије и том приликом је похвалио запослене у канцеларији као и Владимира Бранковића који је штампао потребне материјале за Рукометни савез Републике Српске, те ауторе књиге Жељка Тицу и Слободана Бабића.
Он је потом напоменуо и сљедеће:
– Морам да се похвалим да смо у међувремену урадили централни регистар играча, што је велика ствар и срећан сам што смо и овај посао успјешно обавили. Желим још напоменути да смо још у преговорима са компанијом м:тел која ће по свој прилици и даље бити наш генерални спонзор и на овом се посебно желим захвалити директорици Јелени Триван која је била више него коректна у разговорима о сарадњи.
Владимир Бранковић, члан Управног одбора РС Републике Српске истакао је како је поносан што је дио ове сјајне рукометне приче.
– Прије свега желио бих да похвалим предсједника Маринка Умичевића на свему што је он до сада урадио и његовој огромној енергији и што је увијек био и остао клубовима на располагању у жељи да им помогне. Имао сам прилику да сам као играч и сада као члан руководства на неки начин учествовао у стварању Рукометног савеза Републике Српске и срећан сам што ћу бити на Свечаној академији. Драго ми је што ће нам доћи и наши пријатељи из Србије са којима смо у посљедње четири године сарадњу подгили на много већи ниво – рекао је Бранковић.
Покровитељ свих активности у години јубилеја Савеза била је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић која је и раније подржавала рукометне активности.
На крају треба додати да ће се у другој половини децембра текуће године одржати Свесрпски куп за рукометаше у Требињу на којем би у предигри финала требало да се одигра меч женских екипа за што се још чека сагласност и Рукометног савеза Србије.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *