Рукомет Српске: Никад успјешнија сезона

Реванш утакмицом баража за м:тел Прву лигу Реублике Српске у којој је Челинац био бољи од Гласинца, те се на тај начин вратио поново у елитни ранг такмичења, окончана је никад успјешнија сезона. Сигурно је да у Рукоментом савезу Српске могу бити задовољни са оним што је урађено у минулом периоду.
– Честитке РК Челинац на пласману међу прволигаше, а рукометашима Гласинца пожелио бих више среће у наредном такмичарском циклусу. Наравно честимам и свима у Рукометном клубу Херцеговина из Невесиња као и ЖРК Рогатица који су освојили титулу у м:тел Првој лиги и који ће у наредној сезони играти у Премијер лиги БиХ за рукометаше, односно за рукометашице – истакао је Маринко Умичевић, предсједник РС Српске нагласивши како је ово била никад успјешнија сезона.
Како је напоменуо велика ствар је што су рукометаши Борца м:тел постали шампиони БиХ, те да ниједна клуб није испао из друштва најбољих са изузетком Јединства 2015, јер су Брчаци прије почетка сезоне одустали од наступа у Премијер лиги.
– Сигурно да нас радује што је наш клуб шампион БиХ (Борац м:тел), а мало је недостајало да се Леотар избори за наступ на европској сцени.
Предсједник РС Српске похвалио је рад Комисије за омладинско такмичење на челу са Обренком Миљковићем, напоменувши да су и овог пута урадили сјајан посао.
Све шампионке и сви шампиони Републике Српске у млађим селекцијама.
2003. годиште и млађи: ЖРК Кнежопољка и РК Борац м:тел
2005. годиште и млађи: ЖРК Борац и РК Козара (Козарска Дубица)
2007. годиште и млађи: ЖРК Кнежопољка и ШР БЛ
2009. годиште и млађи: ЖРК Кнежопољка и РК Козара (Козарска Дубица)
МИНИ РУКОМЕТ
2011. годиште: ЖРК Кнежопољка и ШР БЛ 1
СУПЕР МИНИ РУКОМЕТ
2013. годиште: ЖРК Кнежопољка и ОРК Перихел (Брчко)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *