Омладинска лига: Клинци ОРК „Перихел“ и ОРК БЛ шампиони

Рукометаши брчанског „Перихела“ рођени 2013. године на Првенству Републике Српске у мини рукомету одржаном у Брчком освојили су прво мјесто и шампионски пехар. Они су у конкуренцији седам екипа забиљежили све побједе и тако сасвим заслужено освојили златне медаље.
Друго мјесто у категорији дјечака рођених 2013. припало је екипи ОРК „Бања Лука“, а треће клинцима из РК „Бијељина“.
Млади рукометаш Перихела Виктор Гушић проглашен је за најбољег играча, најбољи голман је Василије Мишковић из Бијељине док је први стријелац био Коста Срдић из ОРК „Бања Лука“.
У категорији дјечака рођених 2011. године прво мјесто припало је екипи ОРК „Бања Лука“, друго су заузели млади рукометаши Козаре из Козарске Дубице, а треће је екипа Бијељине.
За најбољег играча у овој старосној категорији проглашен је Борис Игњатић члан шампионске екипе, најбољи стријелац је Данило Босанчић из Козаре, а најуспјешнији голман је Димитрије Марковић из Бијељине.
На Првенству које је свечано отворио Срђан Блажић, посланик у брчанској Скупштини, учествовало је 18 екипа са преко 200 младих рукометаша.
Овогодишњи шампионат Републике Српске у мини рукомету одлично је организовао Омладински рукометни клуб „Перихел“ Брчко, за шта је добио све похвале од представика свих учесника првенства.
Пехаре и златне медаље за по три првопласиране екипе које су екипама уручили представници организатора обезбиједио је Рукометни савез Републике Српске.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *