Умичевић одговорио Рађи: Свему дође крај, па и Вашим преварама

Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске огласио се саопштењем за јавност поводом некоректног иступања Војислава Рађе, члана Управног одбора РС БиХ.
„Господине Рађа непријатно ме је изненадило ваше саопштење у којем најмање имате право да причате о поштењу. Спомињете мене како сам стручњак за ципеле на то сам итекако поносан, али сам и поносан на оно што сам у рукомету урадио за минуле непуне четири године. Када већ спомињете ципеле требало је да кажете да су Вам оне помогле да играчима Слоге буде исплаћена станарина и хранарина, а богами и плата. Али, очито је да сте предосјетили да Вам је дошао крај како у Рукометном савезу Републике Српске исто тако и на нивоу БиХ. Дошао ја крај вашој самовољи, лагању и другим махинацијама које сте чинили у досадашњем периоду. Због свега тога на првој наредној сједници Управног одбора РС РС затражићу ваш опозив из УО РС БиХ, јер не заступате интересе Рукометног савеза Републике Српске“.
Када је ријеч о спорном уговору са сад већ бившим селектором А репрезентације БиХ Маринко Умичевић наводи сљедеће:
„Из разлога што сам имао проблем са раком простате да сам сагласност господину Војиславу Рађи да заједно са другим члановима комисије може да преговара са господином Ивицом Обрваном. Није имао овлаштење да се са њим потпише уговор, поготово не под условима које је поставио бивши селектор. Нето плата у износу од 5.000 евра, плус разне бенефиције, што у бруту износи 200.000 марака је готово буџет Савеза на годишњем нивоу, па још да се уговор пише на хрватском језику и да је за њега надлежан суд у Загребу као и да може да ради као тренер у РК Загреб је чист промашај. Уз све то господин Рађа је тај уговор подметнуо господину Синановићу да га потпише, а да га он није ни прочитао. За мене је овај уговор чист фалсификат, јер није разматран на Управном одбору РС БиХ и није никада ни одобрен. Чак је господин Рађа самовољно тражио од адвоката да затражи од господина Обрвана да повуче одлуку о једностраном прекиду уговора, јер би у том случају и Рађа био на добитку, јер је управо он имао интерес“.
Маринко Умичевић потом наглашава како је рад са Војиславом Рађом био губљење времена.
„Рад са господином Рађом било је чисто губљење времена и са њим немам намјеру да никада више сарађујем. Немам ораха у џепу као што их има господин Рађа и за којим они итетако звецкају као и све његове махинације. Жао ми је једино Рукометног клуба Слога у којем, господин Рађа, нигдје није заведен кроз папире као ни у судском регистру. Жао ми је што је господине Рађа што сте угасили ЖРК Добој, само да бисте ви имали више новца на располагању. Али, свему дође крај, па тако и свим вашим преварама и махинацијама за која многи знају, а о томе се прича и у Русији одакле су поједини играчи играли за Слогу. О вама господине Рађа се прича искључиво о преварама, а о мени да сам препородио Рукометни савез Републике Српске и да сам му вратио достојанство као и Рукометном савезу БиХ. Још једном понављам да ћу тражити Ваш опозив на сједници Управног одобра РС РС, јер ви радите на штету рукометног спорта Републике Српске – стоји на крају саопштења Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *