Управни одбор одлучио: Скупштина РС БиХ крајем маја

Изборна скупштина Рукометног савеза БиХ биће одржана крајем маја текуће године, једногласно је одлучено на сједници Управног одбора, и то на приједлог Маринка Умичевића који је до овог састанка био предсједник Савеза у Сарајеву.

– Наш Статут је мало превазиђен и познаје само редовну и ванредну Скуппштину. Ипак, успјели смо да се сложимо, те смо договорили да се приликом финалног турнира Купа БиХ одржи изборна Скупштина (мјесто ће бити накнадно одређено), а до тада ће ентитески Савези одржати своје изборе. Лично ћу се залагати да у УО РС БиХ из Републике Српске дођу нови људи, јер је вријеме за нови рукометни искорак – изјавио је Маринко Умичевић који је на сједници Управног одбора предао дужност предсједника Слободану Задри.

На састанку се нашао извјештај о учешћу репрезетације БиХ на недавно одржаном шампионату Старог континента, на којем није присуствовао селектор Ивица Обрван.

– Поново сам истакао да је изузетно много 5.000 евра за плату селектору мушке А репрезентације Ивици Обрвану. Уговор који је са њим потписан је итекако штетан, а за мене није валидан, јер га није „верификовао“ Управни одбор, поготово што се у њему наводи да је за све евентуалне спорове надлежан суд у Хрватској, што нема нигдје на свијету. Мислим да се ово мало „гура под тепих“, јер може се десити да нам адвокат селектора Обрвана направи проблем баш пред наредну репрезентативну утакмицу са Грчком – додао је Умичевић.

Из РС БиХ су у међувремену повукли новчана средства из ЕХФ-а, и то у износу од 60.000 евра.

– Ми смо 40.000 евра дозначили на рачун Савеза Тузланског кантона, за организацију репрезентативне утакмице са Грчком која ће се одиграти у граду рукомета – Тузли, и то на мој приједлог. Овом приликом се захваљујем господину Алији Хасићу који је много тога урадио на организационом плану и ми се надамо да ће играчи на терену дати максимум како би елиминисали Грчку и да ће на тај начин у наредној рунди играти са Црном Гором. Желим још додати како ће уз репрезентацију, као секретар, бити и господин Срђан Јовић. Очекујем да ће бити пуна дворана како бисмо могли покрити одређене трошкове – напоменуо је Умичевић који је додао да ће за јануар текуће године бити плаћена предавања за тренере по програму RINK конвенције.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *