Делегација ЖРК Јагодина посјетила РС Српске

Делегација Женског рукометног клуба Јагодина у којој су били предсједник Александар Миладиновић и тренер Драган Марков у пратњи Дарка Савића, предсједника Надзорног одбора РС РС и уједно директора ЖРК Борац била је у посјети Рукометном савезу Републике Српске.

Том приликом спортски пријатељи из редова шампиона Србије су имали прилику да се, између осталог, увјере како просторије нашег Савеза изгедају репрезентативно и да за то заслуге највише припадају предсједнику Маринку Умичевићу који није жалио ни сопствена новчана средства како би канцеларије као и остале просторије биле сређене на завидном нивоу. Нашим пријатељима смо овом приликом уручили пригодне поклоне у знак сјећања на њихов боравак у нашем Савезу.

Као што је познато рукометашице Јагодине су гошће ЖРК Борац и са Бањалучанкама су одиграле двије тест утакмице. Оно што је занимљиво,  то је, да је ово био дуел шампиона Србије, одосно БиХ. Подсјећања ради ове двије екипе су 29. августа 2021. годие играле у финалу премијерног издања Свесрпског купа у Јагодини у којем је домаћи истоимени тим славио са 33:30, и то послије продужетака.

Прву утакмицу ова два тима одиграли су 3. септембра 2006. године у финалу турнира у Јагодину и тада су рукометашице Борца побиједиле са 33:27. Оно што је занимљиво, а то је, да је тренер популарних „осица“ и тада био Раде Унчанин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *