Туга и невјерица поводом смрти Александра Маринковића

Рукомет Републике Српске и даље је у шоку, а по сазнању да је са животне и спортске сцене прерано отишао 20-годишњи Александар Маринковић. Туга и невјерица присутна је код свих љубитеља, не само рукомета, већ и уопште спорта на овим просторима, па и шире.

Овај сјајни рукометаш играчку каријеру је почео у Бијељини у коју се доселио из родног Вареша и одмах се видјело да се ради о суперталентованом младићу. Након тога је појачао редове Јединства 2015 и дао је велики допринос када су Брчаци у прошлој сезони освојили шампионску титулу у Републици Српској и био је најбољи стријелац тима. Бројни рукометни стручњаци су говорили да је пред њим блистава каријера, али га је изненадна смрт спријечила у томе.

Руководство Рукометног савеза Републике Српске на челу са предсједником Маринком Умичевићем упутило је телеграм најискренијег саучешћа породици покојног Александра Маринковића, као и његовим клубовима Бијељини и Јединству 2015. Поводом изненадне смрти овог сјајног спортисте све утакмице наредног кола м:тел Прве мушке и женске лиге, те м:тел Друге лиге Републике Српске почеће са минутом ћутања.

Сахрана Александра Маринковића обавиће се данас у 15 часова на гробљу у Бијељини.

Александре, хвала ти за све што си за кратко вријеме спортске каријере урадио за рукомет Републике Српске као и за клубове за које си наступао.

Нека ти је вјечна слава, и мирно спавај анђеле!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *