Умичевић: Због короне упитан наставак Лиге БиХ

БХ Телеком биће генерални спонзор Рукометног савеза БиХ за наредне три године (2021,2022. и 2023.), а висина уговора требало би да износи до милион марака. Ову информацију потврдио је Маринко Умичевић, потпредсједник Рукоемтног савеза БиХ послије данашњег обављеног разговора са руководством БХ Телекома.
– Задовољан сам послије састанка и сада је само питање дана када ћемо и званично потписати уговор са БХ Телеком. Тачно је наведено колико ће Савез добити за сваку годину (прве 250 хиљада, друге године 295 хиљада, треће године преко 300 хиљада). Наравно биће ту и додатних бонуса везаних за успјехе репрезентације БиХ и нема сумње да можемо бити задовољни урађеним послом, а да нема проблема са пандемијом сигуран сам да би тај износ био већи – истакао је Умичевић којем припадају највеће заслуге за склапање уговора са БХ Телекомом.
Потпредсједник РС БиХ потом се осврнуо и на сједницу Управног одбора РС БиХ која је данас одржана у Сарајеву (нису били прустни представници хрватског народа) на којој је било говора и о одгађању утакмица у Премијер лиги за рукометаше, а све због ЦОВИЂ19.
– Неколико утакмица је већ одгођено и видјећемо шта ће се десити и послије данашњег као и наредног првенственог кола. Уколико буде повећан број одгађања првенствених сусрета онда ћемо по свој прилици бити принуђени да прекинемо такмичење како бисмо избјегли могућност да сезона буде нерегуларна – изјавио је Умичевић.
Он је потом потврдио да ће, ипак бити потписан уговор на четири године са селектором мушке „А“ репрезентације, Билалом Шуманом.
– Прихватио сам тај приједлог, али само под једним условом, а то је да у наредних годину дана мора да стекне неопходну лиценцу уколико то не испуни уговор ће аутоматски бити прекинут. Осим тога Билал Шуман треба да поштује свог послодоваца, односно Рукометни савез БиХ који је према њему испунио све обавезе. Што се тиче уговора којег је имао са нелегалним Савезом и који му је остао дужан ми то нећемо измирити – изричит је потпредсједник РС БиХ.
Према раније утврђеном плану репрезентација БиХ требало би да 5. новембра одигра квалификациону утакмицу са одлазак на Првенство Европе у гостима против Њемачке, а три дана касније са Аустријом у Бугојну.
– Оно што желим да нагласим, а то је, да смо за утакмицу са Њемачком завршили сав посао. То значи да смо из нашег буџета обезбиједили авионске карте, смјештај у хотелу и све остало што је потребно како би репрезентација без проблема одиграла овај сусрет. Сада се намеће питање да ли ће меч бити одигран, а разлог су све оштрије мјере у Њемачкој због корона вируса. Наравно, ми смо све урадили и за домаћи дуел са Аустријацима, али сада је све у Божијм рукама – јасан је Умичевић.
Потом је напоменуо како је одлучено да се продужи уговор са Рукометним савезом Републике Српске на још шест мјесеци како би несметано могао да функционише Рукометни савез БиХ који је и даље без пореског броја.
– Захваљујући раније потписаном уговором без проблема смо извршавали све наше обавезе. Могу да се похвалим да за ове двије године ником ништа не дугујемо, а добро је познато у каквим смо тешким условима радили. Ускоро очекујемо коначну пресуду на нашу тужбу против Пореске управе ФБиХ и да ћемо послије дужег времена добити нови порески број – закључио је Маринко Умичевић.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *