Један је Маринко Умичевић

Човјек привреде. Човјек политике. Човјек спорта.

Човјек племенитог срца и велики хуманиста.

Такав је Маринко Умичевић, један и једини!

Нема тог спортског колектива или појединца којем Маринко Умичевић није помогао или још увијек помаже. Осим тога он је испјешан технички директор Творнице обуће „Бема“, одборник је за примјер у Скупштини града Бањалука, одличан предсједник Рукометног савеза Републике Српске као и Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ и потпредсједник Рукометног клуба Борац м:тел и Куглашког клуба Борац.

Свега оног што се дотакне Маринко Умичевић претвара у злато.

Када је ријеч о Рукометном савезу Републике Српске бољи човјек није могао да дође на чело ове спортске асоцијације коју је у потпуности препородио. За двије године направио је много тога за добробит свих клубова и уопште рукомета као најтрофејнијег спорта. Већ другу годину заредом ослободио је клубове плаћања котизације за такмичење, и свима је пред почетак нове сезоне обезбиједио лопте, љепило (маза)…

Недавно је учинио надљудске напоре како би се по 24. пут одиграла завршница Купа Републике Српске за рукометаше и рукометашице. Није дозовилио да се ово такмичење угаси, као што су то својевремено чинили претходници који су водили Савез (2004, 2005. и 2006. године нису играли рукометаши, а рукометашице 2005, 2006. и 2010. године). За Маринка Умичевића Куп Републике Српске је био и остао светиња и зато је најзаслужнији што је одржана завршница за сезону 2019/2020. (Добој и Бањалука била домаћини). Поново је обезбиједио новчане награде, како за рукометаше исто тако и за рукометашице (побједници добили по 2.000 марака, а поражени финалисти по 1.500 КМ).

Осим тога све је на вријеме обавио како би без проблема почела и нова такмичарска сезона како у м:тел Првој лиги Републике Српске за рукометаше исто тако и у м:тел Другој лиги за рукометаше (почели овог викенда), а ускоро крећу и рукометашице. Прије тога успио је да продужи сарадњу са генералним спонзором Савеза, компанијом м:тел.

И када је све то урадио за све нас је стигла непријатна вијест. Наш предсједник Маринко Умичевић био је позитиван на корона вирус. За све нас је то звучало невјероватно, јер знамо колико је водио рачуна о томе и да нико у просторијама Савеза није могао да присуствује састанцима без маске и неопходне физичке дистанце.

На сву срећу све је у најбољем реду, а како и сам често зна да каже, Бог га је поново погледао и сачувао као и неколико пута раније, а он је то без икакве сумње и заслужио.

Вјерујемо да ће Маринко Умичевић врло брзо поново бити са својим радницима у Творници обуће „Бема“, али и са својима у Кошаркашком клубу инвалида „Брбас“, Рукометном клубу Борац м:тел, Куглашком клубу Борац и наравано са својим сарадницима и пријатељима у Рукометном савезу Републике Српске.

Сви га са нестрпљењем очекујемо!

Добро нам дошао, предсједниче!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *