Договорен састанак УО РС БиХ

Сједница Управног одбора Рукометног савеза БиХ одржаће се у четвртак, 9. јула у просторијама Олимпијског комитета у Сарајеву са почетком у 10 часова. Ово је договорено на данашњем припремном састанку у Завидовићима којем су присуствовали предсједник РС БиХ Слободан Задро и два потпредсједника Маринко Умичевић и Менсур Синановић.

– Утврдили смо дневни ред на којем ће, као прва тачка, бити разматран наш приједлог о завршетку сезоне у Премијер лиги за рукометаше као и приједлог из Ф БиХ. Раније је од свог приједлога одустао Менсур Синановић док смо се договорили да се уопште не размтара приједлог из Херцег-Босне. Наш став је јасан, а то је, да нема говора о проширењу мушле лиге на 20 тимова као и да се не игра никакав „бараж“. То значи да треба да остане и даље 16 клубова и наравно да се „верифукје“ табела до прекида такмичења због корона вируса – рекао је Маринко Умичевић, предсједник РС Републике Српске и потпредсједник РС БиХ.

На дневном реду наћи ће се одлука комесара за такмичење Срђана Јовића коју употпуности подржавају представници Републике Српске који су чланови УО РС БиХ. Он је у билетну број 19, пласман на табели верификовао по стању које је било до прекида такмичења ради пандемије. По томе Борац м:тел је шампион, а уз Бањалучане на европски сцену играли би Грачаница и Босна из Високог док елиту треба да напусте три посљедња тима: Горажде, Искра (Бугојно) и Дрина из Зворника.

– Наравно да подржавамо одлуку комесара Јовића и ми од тога нећемо одустати. Послије састанка морамо ЕХФ-у послати имена клубова који ће играти на европској сцени (крајњи рок је 13. јул), а требамо пријавити и клуб за СЕХА лигу – додао је Умичевић.

На састанку УО РС БиХ биће одлучено када ће почети нова премијерлигашка сезона у обје конкујренције, као и да ли ће уочи почетка новог такмичарског циклуса бити одиграна завршница Купа БиХ. Осим тога донијеће се одлука о прелазном року, а клубови који нису платитли котизацију из прошле сезоне имаће рок докад то морају урадити.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *