Шахман лупета и прича глупости

Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске и уједно потпредсједник РС БиХ упутио је одговор Асиму Шахману на његов допис који је упутио господину Умичевићу дан раније (30.03.2020. године). Овом приликом у потпуности објављујемо одговор првог човјека Рукоментог савеза Републике Српске који није крио да је разочаран дописом господина Шахмана.


1. Мени је стварно доста више Ваше демагогије, ако ја блатим Ваше име, што ме не тужите? Мислим да Ви лупетате, причате глупости. Неки дан сам читао Ваш интервју у Дневном авазу који је у најмању руку смијешан и безобразан. Одговор по питању господина Џанџановића, с којим сам се чуо јуче, који је још увијек предсједник Рукометног савеза Федерације БиХ, води се и у Суду да је он предсједник РС Федерације БиХ. Сматрам да сте Ви у Федерацији нелегитиман члан УО, јер нисте и не смијете да одржите Скупштину јер би Вас људи смијенили. Господин Џанџановић је одступио од људи попут Вас, али то није у Суду проведено, што значи да је упитан цијели легитимитет представника Федерације.

 

2. Немате Ви појма господине Шахман о праву, јесам ли ја могао одлучивати или нисам. Суд је донио Одлуку у моју корист, а то што су неки незадовољни, не спријечава моју легитимност, зато се маните лупетања.

 

3. То зашто сте Ви, јесте или нисте за Премијер лигу? Ово или оно? Окачите „мачку о реп“, нисте Ви нама тата. Показали сте свој карактер, када сте хтјели да се игра Лига и поред корона вируса, да тако ризикујете животе играча. Не смијете да спомињете РК Славију, РК Искра је упала у Премијер лигу јер сам ја имао разумијевања због Вас, али више од тога нема ништа. Препали сте се разигравати са Слободом из Тузле јер је боља од Вас, и незаслужено сте упали у Премијер лигу БиХ. Никад ја нисам прихватио Премијер Б лигу, већ смо потписали споразум ако Ви направите прву и другу лигу Федерације, да уведемо Премијер Б лигу. Бојим се да од тога нема ништа.

 

4. Када говорите о РК Борац господине Шахман треба да устанете и покажете поштовање. Тачно је да је РК Грачаница побиједила РК Борац у Бања Луци, био сам присутан на тој утакмици и одајем признање играчима. Такође и у РК Грачаница имали су играча који је играо цијелу полусезону са неуредном документацијом и треба их избацити из Премијер лиге. Сад Ви покушавате да са шупљим причама паметујете, али то више не пролази.

 

Предсједник сам Рукометног савеза Републике Српске и наш став је да се лига прекине, нема више сврхе, а мене не занима ни Словенија, ни Швајцарска и други, занима ме здравље играча.Такође нема потребе за непотребним трошковима клубова, јер није исто плаћати стан за играча у Бугојну и у Бања Луци и друге сличне трошкове.
Што се тиче нас и Републике Српске, Лига је завршена, чекамо да се огласи саопштењем Савјет министара БиХ.
Свој однос према РС БиХ показао сам кад сам преузео мандат без рада канцеларије, држао сједнице без струје, према лампи од телефона, а да не говорим о репрезентацији БиХ.
Морате да шватите да нисте потпредсједник и да се вратио господин Синановић и да не мисли као Ви. Према Вама смо били изузетно коректни и овај Ваш допис ме је разочарао.

Маринко Умичевић,
предсједник РС Републике Српске,
и потпредсједник РС БиХ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *