Помоћ потребна и рукометним клубовима

Соња Давидовић, министар породице, омладине и спорта Владе Републике Српске, разговарала је данас са делегацијом Рукометног клуба Борац м:тел у којој су били: Саша Кондић (предсједник), Маринко Умичевић (потпредсједник) и Владимир Бранковић (директор). Тема састанка била је предстојећа свечана академија поводом седам деценија постојања овог успјешног спортског колектива.
– Потрудићемо се да у границама наших могућности подржимо свечану академију, јер је ово велики јубилеј не само за клуб већ и за спорт Републике Српске – истакла је Соња Давидовић.
Ресорна министарка је изразила и задовољство због остварених резултата Борца који је поодавно постао симбол Бањалуке и Републике Српске. Исто тако је похвалила и клупско руководство које чини велике напоре како би вратили клуб на мјесто које је некада заузимао.
– Дугујемо захвалност госпођи Соњи Давидовић на пријему као и на чињеници што је обећала да ће помоћи за обиљежавање овог великог јубилеја – рекао је Маринко Умичевић, потпредсједник РК Борац м:тел.
Умичевић је уједно предсједник Рукометног савеза Републике Српске, те је искористио прилику да изрази незадовољство због расподјеле новчаних средстава у којој су новац добили клубови Прве фудбалске лиге и Прве лиге за кошаркаше.
– Не видим разлога због чега су изостављени наши рукометни клубови, те сам о свему овом упознао министарку Давидовић. Такође сам је предочио како се 80 тимова такмичи у Омладинској лиги, као и да имамо проблем да поједини клубови желе да играју Лигу младих са тимовима из Херцег-Босне и Хрватске, јер су им мањи трошкови и мислим да нам се са ове стране треба помоћи. Посебно сам причао и о недавно одржаном првом Сабору омладинског рукомета који је окупио преко 500 дјечака и дјевојчица из цијеле Републике Српске – рекао је Маринко Умичевић који је напоменуо како је мало 3.500 марака које је Министарство спорта планирало за рад канцеларије Рукометног савеза Републике Српске, те се захвалио министарки Соњи Давидовић која је увијек имала разумијевања за све њихове проблеме.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *