ЖРК Борац осудио изјаву челника „малених“

Руководство Женског рукометног клуба Борац најоштрије је осудило објаву на званичној страници ЖКК Млади Крајишник, а послије неуспјеха у финалу Купа Републике Српске, и то на рачун ривалки из ЖКК Орлови. Из редова пораженог тима (Млади Крајишник) стигла је „честитка“ како су њихове противнице „легија странаца и старица те промотерке ЛГБТ покрета“.

Све ово је непријатно изненадило многобројне љубитеље спорта у граду на Врбасу, па и шире. Међу првима су реаговали из Женског рукометног клуба Борац који су осудили изјаву челника клуба (Бране Човичковић) и потпуно су стали уз кошаркашице Орлова те саопштење „осица“ преносимо у потпуности.

„ Наш клуб је у прошлости покретао акције за заустављање нецивилизованог понашања на трибинама, потом подјели спортске опреме противницама, подржавали смо хумаанитарне акције и бавили се разним другим акцијама које су за циљ имале популаризацију спорта и свега хуманог и доброг у нашем друштву. Ми једноставно не можемо остати нијеми на овакве изјаве једног, назови, спортског радника који вријеђа све жене по разним основама. Позивамо све спортске клубове у држави као и институције система и невладине организације које се баве заштитом права жена да се најоштрије осуде овакво понашање неодговорног појединца. Пехар и медаље уручила је наша драга Соња Давидовић, министарка породице, омладине и спорта Републике Српске од које цијела спортска јавност очекује снажну реакцију поводом свега наведеног. Покажимо да смо сви спортисти једна породица и заштитимо „орлице“ данас, јер ће сутра у њиховој позицији можда бити и ваше дијете – истиче се у објави ЖРК Борац.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *