Сабор омладинског рукомета

Први Сабор омладинског рукомета којег организује Рукометни савез Републике Српске одржаће се у суботу, 11. јануара у Бањалуци. На овој манифестацији наступиће готово 600 ђевојчица и ђечака из цијеле Републике Српске који су рођени 2002/2003, 2004/2005, 2005/2007. и 2008/2009. годиште, а који долазе из: Бањалучко-Приједорске регије те Бијељинско-Добојске и Херецговачко-Романијске регије.
– Одлучили смо да у част Републике Српске, а поводом 9. јануара Дана Републике Српске, организујемо Сабор омладинског рукомета. На овогодишњем премијерном окупљању наступиће близу 600 оних најмлађих које ће пратитити наши тренери како би изабрали оне најбоље за репрезентативне селекције Српске. У сваком случају се надамо да ће овај Сабор постати традиционалан, а то је жеља свих нас – поручио је предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић који је много тога доброг урадио за добробит овог популарног спорта.
Свечано отварање превиђено је за 9.15 часова у Спортској дворани „Борик“ у којој ће наступити ђевојчице и ђечаци рођени 2002/03. и 2004/05. (прва утакмица почиње у 9.30 часова). Остала годишта (2006/07. и 2008/09.) играће у дворани „Центар“, а почетак првог сусрета планиран је за 10.30 часова.
– Упутили смо допис надлежним институцијама за Сабор и покровитељи би требали бити госпођа Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске као и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и надамо се њиховом доласку на ову манифестацију баш као и долазак нашег градоначелника Игора Радојичића. Желим да нагласим како ће промотер бити Бојан Љубишић, голман Борац м:тела док ће уз нас бити и остали чланови РК Борац м:тел као и рукометашице Борца – додао је Умичевић.
Предсједник Рукометног савеза Републике Српске, Маринко Умичевић истакао је како ће Творница обуће „Бема“ сносити трошкове ноћења за 120 њамлађих из Херцеговине. Такође је напоменуо како је Савез, којег он успјешно води, обезбиједио ручак и све остало што је потребно за учеснике премијерног издања Сабора омладинског рукомета.
Уз подршку Кабинета предсједнице Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта РС, Града Бањалука и Спортског центра „Борик“, треба споменути и спонзоре, а то су: Компанија м:тел и Творница обуће „Бема“, а медијски спонзори су Елта ТВ и Симић ТВ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *