Умичевић захвалан министарки Давидовић

Соња Давидовић, министар породице, омладине и спорта Владе Републике Српске разговорала је данас са Маринком Умичевићем, предсједником Рукометног савеза Републике Српске. Том приликом први човјек српског рукомета упознао је госпођу Давидовић о незавидном стању у овом трофејном спорту те је обећала да ће са своје стране све учинити како би се обезбиједила већа новчана средства за несметан рад клубова али и Савеза.
– Ми смо раније упутили допис министрици како бисмо је упознали о доста тешкој ситуацији у нашим клубовима којих има више од 50 и који наступају на разним нивоима такмичења, почев од наше Друге лиге, па све до Премијер лиге БиХ. Посебно смо апострофирали тешку ситуацију у женским клубовима и морам истаћи како је госпођа Соња Давидовић била изузетно коректна те је нагласила како ће учинити све како би помогла рукометне клубове – рекао је Маринко Умичевић.
Он је напоменуо како је упутио допис и премијеру Републике Српске.
– Писао сам и господину Радовану Вишковићу и надамо се да ћемо се ускоро и са њим састати како бисмо и њега упознали са стањем у рукомету који је наш најтрофејнији спорт. Тражићемо од Владе Републике Српске донацију од 200.000 марака како бисмо помогли клубовима који прилично кубуре са финансијама. А, сувишно је причати како је спорт најбоља промоција државе, односно Републике Српске – додао је Умичевић.
Маринко Умичевић је поносан на чињеницу што тренуто егзистира 80 клубова који посвјећују велику пажњу раду са најмлађима. Такође је најавио наредне акције које је започео Рукометни савез Републике Српске којег он, више него успјешно предводи.
– Већ 14. децембра у Бијељини одиграће се двије пријатељске утакмице између наших кадеткиња и кадета против одговарајућих селекција Србије. Потом ће се 21. и 22. овог мјесеца на Палама одиграти Свесрпски куп за рукометаше и позвали смо министарку Соњу Давидовић да затвори ову смотру на којој ће наступити два наша клуба Борац м:тел и добојска Слоге те тимови из Србије: Војводина из Новог Сада и шабачка Металопластика. Поводом Дана Републике Српске, у термину 11. и 12. јануара наредне године, у Спортској дворани „Борик“, биће одигран турнир за младе на којем ће учешће узети 800 клинаца – закључио је Маринко Умичевић.
Од када је преузео функцију предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић је много тога урадио и чини се да ће овај трофејни спорт ускоро поставити на још чвршће темеље.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *