Куп Српске подићи на још већи ниво

 

Управни одбор Рукометног савеза Републике Српске на данашњој сједници и дефинитивно је потврдио да ће м:тел Прва лига за рукометаше почети 14. септембра док ће седам дана касније стартовати и даме. Одлучено је да такмичење у Купу Републике Српске почне половином октобра текуће године и да сви клубови морају наступити у овом еминентном такмичењу.
– Желимо да Куп Српске подигнемо на још већи ниво. И овог пута у завршници наступиће четири клуба, али ће овог пута поражени из полуфинала играти за треће мјесто те ћемо обезбиједити награде и за трећепласиране у куп такмичењу – поручио је Маринко Умичевић, предсједник Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске.
На сједници је било говора и о Омладинској лиги која ће почети првог викенда октобра. Оно што посебно радује, а то је, да ће у такмичење бити укључено 60 екипа за што је, између осталог, заслужан садашњи Управни одбор на челу са предсједником Маринком Умичевићем. Када је у питању друголигашко такмичење још није извјесно да ли ће Лакташи играти на западу или ће умјесто њих бити уврштена друга екипа добојске Слоге. Код дама тренутно имају само два клуба: Дервента и Србац и њима ће бити понуђено да играју у прволигашком рангу такмичења.
Сташа Кошарац, предсједник Комисије за међународне односе и члан УО РС РС упознао је чланове руководства Савеза о састанку са руководством РС Србије. Он је напоменуо како је наша делегација сјајно примљена у Београду и да је том приликом договорено одигравање Свесрпског купа који је планиран за 21. и 22. децембар текуће године на Палама. Кошарац је нагласио како ће наредни састанак бити са водећим људима Рукометног савеза Црне Горе.
Чланови Управног одбора РС Републике Српске усвојили су листу контролора као и судија за Премијер лигу БиХ која ће у мушкој конкуренцији почети 14. септембра, а у женској 21. сепетмбра.

Листа контролора из Републике Српске за Премијер лигу БиХ: Срђан Јовиц, Дамир Собо, Младен Драгичевић, Мирослав Ракар,  Бошко Чађо, Борис Шаторџија, Драгоја Бановић, Владимир Крижанец и Јелена Поповић.
Листа судија из Републике Српске за Премијер лигу БиХ: Дејановић – Марчетић, Миљевић-Петровић, Митровић-Вујић, Берјан-Илић, Михајловић-Херцеговац, Бејтовић-Буразор, Товиловић-Бијелић, Бабић-Богданић и Балван-Праштало.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *