Подршка предсједнику Умичевићу

Свједоци смо посљедњих дана врло непристојних и некоректних коментара путем друштевних мрежа на рачун Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске који је уједно и први човјек Рукометног савеза БиХ. Очигледно је да већина њих не зна уопште ко је Маринко Умичевић, ако не знају желимо да им поручимо како је он човјек спорта који помаже велики број спортских клубова. Истовремено је човјек који живи за спорт, а не од њега као што су то чинили и још чине појединци међу којима су и они који желе да блате нашег предсједника.
Један од њих је господин Алмедин Бабић који је, вјеровали ли не, члан Надзорног одбора Рукометног савеза БиХ и који се вулгарно и нецивилизовано обрушио на нашег предсједника. Чињеница је да су рукометаши БиХ изборили пласман на Првенство Европе и да су они за то најзаслужнији као и стручни штаб на чијем се челу налази Билал Шуман. На овом великом успјеху међу првима је играчима и селектору честитао управо Маринко Умичевић који је с правом критиковао селектора Билала Шумана због његовог потеза да организује дочек репрезентацији у Влади Кантона Сарајево и на којем је тражио да не може бити присутан нико из Рукометног савеза БиХ.
С тога апослутно подржавамо нашег предсједника Маринка Умичевића посебно када се зна да је за годину дана направио велики посао, не само у Рукометном савезу Републике Српске већ и на нивоу БиХ. Заједно са својим сарадницима у Савезу БиХ обезбиједио је значајна новчана средства како би репрезентација БиХ играла квалификације у којима је на крају изборила право учешћа на предстојећем шампионату Старог континента.
Селектор Билал Шуман треба да води рачуна како да припреми играче за утакмице, а не да се бави организацијом приватних пријема, јер то није његов посао, а поготово не може да одлучује ко ће да буде позван на те пријеме. Није то чинио нико од његових претходника, а један од њих био је Драган Марковић који је репрезентацију одвео на Свјетско првенство које се одржало у Катару.
За крај још једном поручујемо како Маринко Умичевић има максималну подршку од свих рукометних радника у Републици Српској.

ПРЕСС СЛУЖБА
РУКОМЕНТОГ САВЕЗА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *