Саопштење за јавност.

На позив Регионалног рукометног савеза Добој присуствовао сам сједници Управног одбора ове организације која је одржана у Добоју, Том приликом упознао сам присутне чланове о тренутном стању у Рукометном савезу Републике Српске као и РС БиХ. С обзиром да је Младост одустала од Премијер лиге, те да се још увијек не зна колико ће тимова испасти из Лиге БиХ, нисмо у могућности да у овом тренутку одредимо почетак нове такмичарске сезоне у Лигама Републике Српске, али се надамо да ће се то десити у најскорије вријеме. Упознао сам чланове УО РРС Добој да је УО РС БиХ 3. августа 2022. донио нелегалну одлуку да из мушке Премијер лиге испадне пет клубова, као и да су се оглушили на одлуку Надзорног одбора РС БиХ о поништавњу спорне одлуке Управног одбора РС БиХ који у то вријеме није могао доносити никакве одлуке, јер нису били званично уписани у надлежним институцијама.

Истовремено сам информисао УО Регионалног рукометног савеза Добој о недавном инциденту који се десио испред просторија Рукометног савеза Републике Српске у Бањалуци. Том приликом је Владимир Бранковић вербално напао Радомир Јокића (обојица чланови УО Рукометног савеза Републике Српске) и овакав поступак господина Бранковића је неприхватљив.

Истовремено сам обавијестио да ће наши млади рукометаши рођени 2008. и 2009. годинеучествовати на камп „Србија те зове“ којегорганизује спортска организација „Спортстар“ из Београда и који ће бити реализован у периоду од 01. до 11. августа текуће године. Желим овим путем да се захвалим господину Војиславу Рађи који је обезбиједио аутобус који ће наше клице бесплатно одвести у Београд. Велико хвала и градоначелнику Добоја Борису Јеринићу који је уједно и члан УО Рукометног савеза Републикр Српске који је обећао да ће о свом трошку замијенити прозоре у просторијама нашег савеза.

Договорено је да ће сједница Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске бити одржана на дан финалне утакмице ТВ турнира шампиона у Добоју и надамо се да ће дотад бити познат завршетак сезоне 2022/2023. и почетак сезоне 2023/2024.

За крај се захваљујем на гостопримству.

Спортски поздрав!

Предсједник 

Рукометног савеза

Републике Српске

Маринко Умичевић

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *