УО РС БиХ: Потврђена одлука о скраћењу Лиге

Премијер лига БиХ за рукометаше од сезоне 2023/24. имаће 14 клубова, док ће се у лиги за рукометашице такмичити 10 тимова. Све је ово још једном потврђено на данас одржаној сједници Управног одбора Рукометног савеза БиХ.

– Када се ради о смањењу женске лиге то није било уопште упитно, већ је било спорно смањење мушке лиге. Данас смо образложили због чега смо се одлучили да елитни ранг за рукометаше смањимо са 16 на 14 тимова и сада је то дефинитивна одлука – изјавио је Владимир Бранковић, потпредсједник РС БиХ.

На сједници је одлучено да Радан Ровчанин до краја године остане на позицији селектора женске „А“ репрезентације БиХ. Истовремено је договорено да му се исплати дио дуга, те да му се исплати један умањени дио за преостали период који ће провести на селекторској дужности, што је оцјењено као доста коректно.

Током петочасвног састанка било је говора и о уговору са БХ Телекомом који би ускоро могао да се потпише уз додатну контролу уговора од стране Савеза. Такође, је наглашено да Рукоемтни савез БиХ нема ниједан спонзорски уговор и да се на томе мора порадити у наредном периоду.

– Надамо се да ће ускоро бити потписан уговор са БХ Телеком, а сви ми у Управном одбору учинићемо све да нађемо још неколико спонзора како би Савез несметано функционисао. Оно што желим да напоменем, а то је, да су обезбјеђена новчана средства за репрезентативна такмичења која се очекују до краја трекуће године – нагласио је Бранковић.

Он је потом додао и сљедеће:

– Опрему за све селекције обезбјеђује „ГБТ“ који има важећи уговор. Иако се у међувремену појавио један произвођач спортске опреме који је спреман да потпуно бесплатно даје опрему за мушку и женску селекцију и судије Премијер лиге, и то за период од четири године. Ипак, то ће се сачекати, и нема ниједног разлога да се не испоштује уговор којег имамо са „ГБТ“, што значи да се са те стране неће ништа промјенити.

На самом састанку споменуо се проблем са ИД бројем гдје је наглашено како ће се покушати нешто рјешити са Пореском управом ФБиХ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *