Омладинска лига (м): Обављен жријеб завршних турнира

Жријеб завршних турнира Омладинске лиге Рукометног савеза Републике Српске обављен је данас у просторијама савеза у Бањалуци. За дјечаке рођене 2003. године и млађе наступиће девет екипа које су сврстане у двије групе, а које ће се за титулу борити 4/5. јуна у Градишци. Тако се у групи „А“ налазе: Борац м:тел, ОРК Перихел, ОРК Козара (Г), МРК Слога (Д) и Гласинац, док су у групи „Б“ смјештени: Бијељина, Вишеград, Дрина и Козара (КД).

Бијељина ће 7/8. маја бити домаћин завршнице за дјечаке који су рођени 2009. и млађи. У бубњу се нашло осам екипа, група „А“ чине: Бијељина, ОРК БЛ, Дрина и Борац, док су у „Б“ групи жријебани: Козара (КД), МРК Слога (Д),  Херцеговина.

Седам дана касније (14/15. маја) Козарска Дубица угостиће дјечаке рођени 2007. године и млађи (осам тимова). Групу „А“ сачињавају: ОРК БЛ, Леотар, Бијељина и Средњошколац, групу „Б“: МРК Слога (Д), Козара (КД), Дрина и Лакташи.

Завршница шампионата Републике Српске за дјечаке који су рођени 2005. и млађи одржаће се у Источном Сарајеву гдје ће такође наступити осам клубова. У групи „А“ играће: Бијељина, Славија, другопласирана и трећепласирана екипа из регије Бањалука/Приједор. Првопласирани и четвртопласирани из регије Бањалука/Приједор, те ОРК Перихел и Леотар сврстани су у групу „Б“.

У конкуренцији дјечака рођених 2011. године и млађи, који ће се такмичити у мини рукомету наступиће 11 тимова. Групу „А“ чине: ОРК БЛ, ОРК Перихел 1, Козара (КД), Леотар, ОРК Перихел 2 и МРК Слога (Д), а групу „Б“: Јединство, Борац, Слога (П), ОРК Козара (Г) и Бијељина.

Извјесно је да ће се ове утакмице играти у термину 4/5. јуна текуће године. Комисија ће након расписаног конкурса одлучити гдје ће се одиграти ова завршница.

Жријебом су руководили Обренко Миљковић (предсједник комисије за омладинска такмичења РС Републике Српске) и члан ове комисије Александар Међедовић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *