РС РС: ЖРК Борац и „Мира“ играју Свесрпски куп

Свесрпски куп за рукометашице и дефинитвно биће одигран 28. и 29. августа текуће године. Домаћин премијерног издања биће Рукометни савез Србије, а утакмице ће бити одигране по свој прилици у Јагодини. За сада је извјесно да ће Рукометни савез Републике Српске представљати рукометашице бањалучког Борца и „Мире“ из Приједора.
Два су човјека најзаслужнија што ће се играти Свесрпски куп за рукометашице, а то су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и први човјек Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић.
– На посљедњем Свесрпском купу за рукометаше одиграном децембра 2019. године на Палама, премијер Радован Вишковић дао је иницијативу да се покрене слично такмичење и за рукометашице. Овакву његову идеју радо сам прихватио и на срећу свих нас 28. и 29. августа биће одигран први Свесрпски куп за даме. Морам истаћи да сам имао разумијевање од предсједнице РС Србије Милене Делић која је такође са одушевљењем прихватила да и рукометашице играју Свесрпски куп – изјавио је Маринко Умичевић.
Према његовим ријечима систем такмичења би требао да буде исти као и код рукометаша. То значи да би се у полуфиналним мечевима између себе састале екипе из Републике Српске (Борац и „Мира“), односно представници Рукометног савеза Србије.
– О свему смо већ обавјестили наше спортске пријатеље из Рукометног савеза Србије и мислим да неће бити проблема, а имали бисмо увијек по једног финалисту из оба Савеза – додао је Умичевић.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *