Завршница Купа РС (М): Борац м:тел – Слога, Леотар – Јединство 2015

Рукометаши Борац м:тела и добојске Слоге одмјериће снаге у полуфиналу Купа Републике Српске, док ће се у другом дуелу састати Леотар (Требиње) и Јединство 2015 (Брчко).

Овако је одлучено на данашњем извлачењу парова које је обављено у просторијама Рукометног савеза Републике Српске у Бањалуци. Полуфинални мечеви се играју 4. септембра, а дан касније на програму је велико финале, и све утакмице се играју у Градишци.

Свакако да је финале прије финала окршај између Борац м:тела и Слоге прошлогодишњих финалиста, а пехар је тада припао Бањалучанима.

– Нама је увијек част играти Куп Републике Српске и то је за нас посебно такмичење. Играмо против увијек неугодног тима из Добоја, али сам убијеђен да ћемо их добити у полуфиналу, те да ћемо на крају приграбити пехар – ријечи су Владимира Бранковића, директора Борац м:тела.

Из Рукометног клуба Леотар поручују да у Градишку долазе са жељом да се кући врате са трофејом.

– Респектујемо све екипе, али се искрено надамо да можемо освојити Куп Републике Српске – јасан је Бојан Шапурић, члан Скупштине Леотара.

Шампиони Републике Српске из Брчког први пут су изборили пласман на завршни турнир у Куп такмичењу.

– За нас је успјех што смо се нашли у друштву тимова који играју Премијер лигу БиХ. Бићемо спремни за завршни турнир, настојаћемо да оставимо добар утисак, а нека побиједи најбољи – истакао је Богдан Пештић, предсједник РК Јединство 2015.

Домаћин завршнице Купа Републике Српске је РК Козара.

– Све ћемо учинити да оправдамо указано повјерење којег смо добили од Рукометног сваеза Републике Српске и предсједника Маринка Умичевића. Биће то велики рукометни празник у Градишци, улаз ће бити бесплатан, и очекујем да ће трибине наше велелепне дворане бити адекватно попуњене – рекао је Никола Степановић, представник РК Козара.

Предсједник Савеза пожелио је свим екипам доста среће у завршници Купа Српске.

– Ове четири екипе су се с правом нашле у борби за трофеј и очекујем да ће приказати добре партије у Градишци, а ко буде најбољи тај нека на крају и слави. Ми ћемо са наше стране обезбиједити пехар и медаље, те за побједника новчану награду од 2.000 марака, док ће поражени финалиста добити 1.500 марака – поручио је Маринко Умичевић који очекује да ће Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске бити покровитељ Купа.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *