Омладинска лига РС: Похвале ЖРК Борац и РК Борац м:тел

Женски рукометни клуб Борац био је одличан домаћин завршног турнира Омладинске лиге за рукометашице (узраст 2002. и 2004. годиште). Треба истаћи да су током два дана такмичења у дворани „Центар“ виђене двије доста квалитетне утакмице у којима су о титули у обје конкуренције одлучивале рукометашце Борца и Кнежопољке док су нешто подређенију улогу имале играчице бањалучке Младости и Херцеговине из Невесиња.

Код генерације дјевојака рођених 2004. године шампионке су постале рукометашице из Козарске Дубице након минималног тријумфа 18:17 против „осица“. Када је у питању 2002. годиште наслов је овог пута припао Бањалучанкама које су славиле са 20:16. Директор овог успјешног клуба Дарко Савић поклонио је лопте за дјевојчице као и за дјечаке чија се завршница у исто вријеме играла у Спортској дворани „Борик“, осим тога је ЖРК Херцеговина додатно поклонио три лопте и мазу (љепило).

Код дјечака рођених 2004. године шампиони су постали клинци Борац м:тел након сјајне финалне утакмице у којој су добили Козару из Козарске Дубице са 23:21. Оба тима могу се похвалити са доста добрих појединаца попут Давида Кондића (Козара) или његови саиграчи Ђенадија, Тољевић, односно Никша Петровић, Амар Грачић, Берин Бркић (Борац м:тел). Треба истаћи и да су људи из бањалучког премијерлигаша били добри домаћини на челу са директором Владимиром Бранковићем.

Честитке припадају и руководству Рукометног савеза Републике Српске и предсједнику Маринку Умичевићу, али и људима који воде бригу о Омладинској лиги Српске.

Већ наредног викнеда (5. и 6. јун) на програму је завршница Омладинске лиге за рукометаше (2002. годиште) у Брчком. На овој смотри наступиће: Вишеград, Јединство 2015 и Борац м:тел (група А), те Леотар, Перихел и Слога (група Б).

Треба очекивати да ће Рукометни клуб Јединство 2015 такође бити добар домаћин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *