Делегација РС Србије посјетила РС Српске

Жељко Радојевић, руководилац спортског сектора Рукометног савеза Србије и Александар Брковић, селектор рукометаша Србије (играчи рођени 2004. године) боравили су данас у просторијама Рукометног савеза Републике Српске.

Спортске пријатеље из Србије о свему што је досад урађено од када је на функцији предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић упознали су Дарко Савић, предсједник Надзорног одбора и Дана Вучковић, технички секретар наше куће рукомета. Они су истакли како је много тога за добробит рукомета урадило садашње руководство, а посбено су нагласили немјерљив учинак Маринка Умичевића.

Жељко Радојевић и Александар Брковић били су пријатно изненађени о свему што су чули, а такође су нагласили да Рукометни савез Републике Српске може да се похвали и са репрезентативним просторијима.

– Ово је био неформалан састанак и заиста сам пресрећан што сам у Бањалуци који је други град којег смо обишли, а прије тога били смо у Шапцу. Ово поднебље увијек је имало сјајне рукометаше и талентоване клинце, а то се односи и на друге средине попут Козарске Дубице. Свјесни смо да клубови имају проблема који су, прије свега материјалне природе, а потом и да имају нешто лошије услове за рад као и недостатак спортских реквизита и опреме и ми желимо да имамо јаснију слику по овим питањима. У сваком случају сарадња између два Савеза у наредном периоду биће још јача – истакао је Жељко Радојевић.

У периоду од 3. до 6. септембра текуће године у Централној Србији биће одигран турнир за дјевојчице и дјечаке рођени 2006. и 2008. године на којем ће учествовати и најмлађи из Републике Српске што је потврђено на данашњем састанку.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *