РС БиХ: Наставља се борба за нови порески број

Суд у Сарајеву негативно је рјешио тужбу Рукометног савеза БиХ против Пореске управе ФБиХ, а по питању издавања новог ИД броја. С тога је на сједницу Управног одбора Савеза одлучено да се упути жалба надлежном Кантоналном суду.

– Настављамо нашу борбу за добијање новог пореског броја, јер смо у потпуности у праву. Свјесни смо чињенице како је правда спора, али је она и достижна. Нама није јасно како је раније Пореска управа ФБиХ могла уопште издати ИД број, јер Савез није нигдје био регистровао. С тога смо једногласно донијели одлуку да упутимо жалбу Кантоналном суду и убијеђени смо да ће они донијети одлуку у нашу корист – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник РС БиХ.

Чланови Управног одбора РС БиХ одлучили су да од наредне такмичарске сезоне нико од тренера неће моћи да сједи на клупи уколико се не пријави за категоризацију по РИНК конвенцији као и да изврши одговарајућу уплату. У РС БиХ су истакли како су се досад пријавила свега четири тренера, и то, по два из Женског рукометног клуба Хаџићи и РК Искра из Бугојна.

На сједници су одређени датуми завршнице Омладинске лиге БиХ за рукометашице. Тако ће се 12. и 13. јуна за титулу борити дјевојке рођене 2002/2006, седам дана касније играће 2004/2008, док ће 2010. годиште своју завршницу одиграти 26/27. јуна.

Када је у питању наредна такмичарска сениорска сезона сада је јасно да ће за рукометаше почети 11. септембра, а седам дана касније стартује Премијер лига за рукометашице.

– Послије дуго година коначно смо на вријеме одредили почетак нове сезоне. Договорили смо се да на наредној сједници која би требала да се одржи почетком јуна, обавимо извлачење парова, а до тада клубови ће морати да измире дуговања према Савезу. Уколико то не ураде неће моћи играти Лигу, а за оне клубове који испадну из Премијер лиге биће препорука да не могу играти у ентитетским лигама – додао је Умичевић.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *