Владан Шегрт, члан УО РС БиХ

 

Владан Шегрт,

члан УО РС БиХ

 

РС БиХ

УПРАВНОМ ОДБОРУ

 

 

Поштоване колеге!

 

Желим прије свега да честитам селектору и играчима на одличној партији и великој побједи репрезентације БиХ, којом смо корак ближе зацртаном циљу.

 

Као члан Управног одбора РС БиХ, али прије свега и као човјек и спортски радник, желим да реагујем на транспарент који је стајао на једном дијелу трибине дворане у Бугојну за вријеме квалификационе утакмице: БиХ – Аустрија која је одиграна у недјељу, 14. марта.

 

Наш уважени колега господин Асим Шахман као домаћин и представник УО те наше техничко особље у име Савеза ангажовано по питању организације утакмице, не да је било дужно да уклони транспарент, већ као добар и одговоран домаћин није смјело ни дозволити да се такав транспарент унесе у спортску дворану у Бугојну. Очигледно да је неко био у вези са навијачком групом „БХ Фанатикоси“, односно да је неко и саучесник овог провокативног и некоректног догађаја усмјерног ка човјеку који је за кратко вријеме урадио много добрих ствари за рукометни спорт БиХ.

 

Треба ли да се вратимо уназад па да се присјетимо како је садашње руководство Савеза један од првих састанака одржао у мраку, боље речено под свијећом и упаљеним мобилним телефонима. Да је тада Савез у Сарајеву био на самом дну, а онда је Маринко Умичевић у вријеме када је он предсједавао Савезом, веома брзо поставио Савез на много чвршће темеље.

 

Тачно је да су играчи и селектор на терену најзаслужнији за историјски пласман на Првенство Европе, али треба рећи да је господин Умичевић учинио све како би играчи, чланови стручног штаба, имали идеалне услове за рад и да су свима њима редовно били исплаћени сви трошкови. Осим тога и на шампионат Старог континента су отишли добрим дијелом захваљујући господину Умичевићу који је заједно са нас неколико чланова УО обезбиједио неопходна новчана средства за учешће на завршној смотри.

 

И данас чини све напоре како би репрезентацији БиХ као и самом Савезу обезбиједио генералног спонзора. Дакле, све то ради за добробит националне селекције државе у којој живи, а не чини то ни за било коју другу државу. То треба да знају „БХ Фанатикоси“, као и сви остали навијачи БХ репрезентације, а то добро знамо и сви ми у УО.

 

Оно што је сигурно, а то је, да је господин Маринко Умичевић досадашњим дјелима препородио Рукометни савез БиХ и доказао да му је стало и до резултата БХ репрезентације. Због тога тражим да се у име нашег УО и канцеларије Савеза направи заједничко саопштење у којем ће се оштро осудити овај инцидент те послати јавно извињење Маринку Умичевићу. Такође, сматрам да треба позвати на одговорност особу или особе из организације утакмице са Аустријом како би се у будућности предуприједило да нам се овакве ствари не би опет десиле.

 

Спортски поздрав!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *