Поштовани чланови УО РС БиХ!

Апсолутно се слажем са већим дијелом писма који је г. Шегрт написао и ради јаснијег образложења јучерашњег догађаја написаћу неколико реченица.

Рукометни савез Републике Српске ће се свакако данас обратити званичним саопштењем које се вјероватно многима неће свиђети. Срамни транспарант је у дворану Бугојно унесен око 14 часова од стране навијачке групе „БХ Фанатикос“, у то вријеме  господин Алија Хасић се налазио у дворани и није реаговао. Након 15 минута садржај транспарента је објављен на друштвеним мрежама, Фб страници “навијачке групе”, страници рукометна репрезентација БиХ коју воде и уређују господин Шуман и бивши члан његовог Стручног штаба господин Швракић, син власника ТВ Хаyат и свим могућим порталима.

У путу према Бугојну сам добио информацију о транспаренту и тражио одмах да се исти уклони из дворане или ће сви чланови репрезентације БиХ из Републике Српске у супротном напустити Бугојно и неће наступати на утакмици. Добио сам информацију да је транспарент већ уклоњен и искрену осуду, како госпође Ченгић исто тако и господина Шахмана који је у том времену био ван дворане и радио неке друге послове по питању саме утакмице.

Договорили смо се да без тензија одиграмо утакмицу, али да данас УО РС БиХ напише саопштење и да се заштити господин Маринко Умичевић, али и сви други чланови УО РС БиХ који поштено раде за бољитак рукомета и репрезентације БиХ, а представљају у УО и другим тјелима Савеза, Рукометни савез Републике Српске.

Из свега овога стоји бивши селектор који се не може помирити са чињеницом да РС БиХ није друштво једног лица, његова прћија и да се неко дрзнуо да уради нешто што је давно требало урадити. Као члан УО РС БиХ тражим да госпођа Ченгић напише саопштење у име РС БиХ и осуди поступке квази навијача.

Играчима, селектору и његовим сарадницима честитам побједу и они су најбоље показали да је ово репрезентација свих нас.

Побједа је и велики тријумф овог УО РС БиХ као потврда његовог доброг рада.

 

Срдачан поздрав!

Војислав Рађа

 

НАПОМЕНА: По питању провокативног транспарента огласио се и Александар Миљуш, члан УО РС БиХ из Републике Српске, који је навео сљдеће:

„Сагласан сам са претходна два члана УО РС БиХ у осуди транспарента који немају мјесто у пословима које обављамо“.

Срдачан поздрав од Александра Миљуша

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *