Војислав Рађа: Умичевић права личност за предсједника!

Регионални рукометни савез Добој на својој скупштини одржаној у априлу 2018. године, а на приједлог МРК Слога Добој, једногласно је предложио господина Маринка Умичевића за предсједника Управног одбора Рукометниог савеза Републике Српске. Уз подршку РРС Приједор и РРС Херцеговачко-романијске регије као и РК Борац м:тел и ЖРК Борац те након двије одржане Скуппштине РС РС и велике правне битке успјели смо спровести жељу већине рукометних клубова Републике Српске.

Нисмо ни слутили колико ће рукомет Српске добити избором господина Умичевића за предсједника. Од Савеза који се прије његовог доласка претворио у оронулу интересну организацију, а чији је основни циљ био промоција појединаца у друштвеном животу, доласком Маринка Умичевића се све врло брзо промијенило. Не постоји организациона, спортска или пословна сфера која се из темеља није промијенила. Господин Умичевић је сав лични ауторитет, менаџерско те стручно знање несебично ставио у службу рукомета и враћања повјерења у Рукометни савез Републике Српске као институцију, а безброј пута је и личним средствима помогао рад Савеза као и многих клубова.

Регионални Рукометни савез Добој овим путем упућује захвалност за све што је господин Умичевић учинио за рукомет Републике Српске у предходном периоду, а тога је, мора се признати заиста много. За нас и сама помисао да господин Маринко Умичевић размишља о повлачењу са мјеста предсједника РС Републике Српске и члана УО РС БиХ је неприхватљива.

Разумјемо тешку здравствену ситуацију, али апелујемо на господина Умичевића да остане на челу Савеза. Уз дужно поштовање свих нас, мишљења смо да у овом моменту немамо личност која би га могла замјенити.

Поштовани господине Умичевићу желимо Вам што бржи потпуни опоравак и још дуго година успјешног рада у свим сферама ваших интересовања, и наравно рукомета.

 

С поштовањем,

РРС ДОБОЈ

Војислав Рађа

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *