Умичевић: Ми смо за договор, не прихватамо ултиматум

Одгођен је почетак нове сезоне у Премијер лиги БиХ за рукометаше и рукометашице, ово је епилог данашње сједнице Управног одбора Рукометног савеза БиХ која је одржана у Сарајеву.
– Готово пет сати је трајала ова сједница која је била теагикомична и жалосна. Тек тада ми је речено да је овлашћење које ми је дао српски члан Управног одбора Војислав Рађа да га је он у међувремену повукао, а да се није ни јавио Александар Миљуш. С тога смо ја и Владан Шегрт чврсто држали наше ставове, а нисмо могли донијети било коју одлуку без потребна наша три гласа. Што се тиче женске лиге ми смо нудили компромис да се усвоје пропозиције, али да се обави нови жријеб. Међутим, то су одбили представници из редова хрватског народа. Ми јесмо за договор, а никако не прихватамо ултиматум – рекао је Маринко Умичевић, потпредсједник Рукометног савеза БиХ.
Што се тиче мушке лиге она је одгођена јер из ФБиХ и даље желе да њихова два тима упадају у Премијер лигу БиХ, а један из Републике Српске.
– Ми смо и раније рекли да тако не може више. Јасно у члану 95. пише да по један клуб упада у виши ранг. Сад кажу да смо ми против Премијер Б лиге, а ми смо рекли да то може тек кад они формирају једну Прву лигу, умјесто садашње двије. Та Б лига коштала би клубове сигурно 150.000 марака, што је за вријеме пандемије тешко обезбиједити – додао је Умичевић.
Предсједник Рукометног савеза Републике Српске још нагласио и сљедеће :
– Данас сам сазнао како је Војислав Рађа недавно у Сарајеву рекао господину Трлину како је Куп Републике Српске локално и безвезно такмичење. Рађа је то мени демантовао, али покренућу истрагу како би утврдио праву истину – нагласио је Умичевић.
Маринко Умичевић је најавио за четвртак, 24. септембар сједницу Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске.
– Досад смо били јединствени и морамо остати на том путу. Не смије нико наступати другачије ако смо недавно добили пуну подршку нашим ставовима на Скупштини нашег Савеза.
Маринко Умичевић још је нагласио да му је највише жао што 26.септембра неће почети Премијер лига, а посебно због клубова.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *