Нова мутња радња Алпезе

Зденко Алпеза годинама влада рукометом БиХ и већ је добио надимак „вјечни комесар“. Овај спортски радник из Мостара је у сезони 2018/2019. био комесар за такмичење Премијер лиге БиХ за рукмометаше и остао је упамћен како је он одређивао прописе због чега је Борац м:тел био ускраћен за титулу која је завршила у рукама играча Извиђача.
Послије тога именован је за комесара такмичења женске Премијер лиге у којој је недавно направио циркус када је самостално обавио жријеб у некој мостарској гаражи, умјесто да то обави у просторјима Савеза.
О каквом се човјеку ради најбоља потврда долази из 2007. године када је обављао дужност делегата финала Купа БиХ за рукометашице када су у Мостару играли: ЖРК Катараина (Мостар) и ЖРК Борац (Бањалука). Алпеза је самоиницијатовно одредио да финале суде хравстки арбитри Сушић и Приморац те је на тај начин прекршио одлуку Предсједништва РС БиХ да се из сваке чланице Савеза делегира по један судијски тако да чланови Такмичарске комисије делегирају судије по националном кључу.
Финале су требали судити Хасић-Јовић, али је то одбацио Зденко Алпеза који је одредио судије из хрватског народа што је наравно коштало пораза рукометашица из Бањалуке.
За све то Зденко Алпеза је био кажњен годину дана забране рада у рукометном спорту што се може видјети из новинског чланка који је обављен 2007. године.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *