Куп РС за рукометашице: Умичевић најављује нови спектакл

Све је спремно за предстојећи завршни турнир Купа Републике Српске за рукометашице који ће се одржати 19. и 20. септембра у Спортској дворани „Борик“ у Бањалуци. Покровитељ је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, организатор Рукометни савез Републике Српске док је технички роганизатор Женски рукометни клуб Борац.
– Успјешно смо организовали Куп Републике Српске за рукометаше и убијеђен сам да ће и завршница за рукометашице бити успјешна. Куп Републике Српске заслужују да се организује на виском нивоу и с тога очекујемо нови рукометни спектакл – изјавио је предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић који је, уз пехаре и медаље, обезбиједио и новчане награде те ће побједнику Купа припасти 2.000 марака, а пораженом у финалу 1.500 марака.
Женски рукометни клуб Борац има искуства са организацијом оваквих али и сличних такмичења.
– Ми ћемо по ко зна који пут показати да смо више него добри домаћини. Хвала људима из Савеза, прије свих предсједнику Маринку Умичевићу што смо добили организацију завршнице Купа Републике Српске коју ћемо ми итекако оправдати – изјавио је Дарко Савић, успјешни директор ЖРК Борац.
Прва полуфинална утакмица Купа Републике Српске за рукометашице игра се 19. септембра у дворани „Борик“, а у којој се састају: Јединство (Брчко) – Кнежопољка (Козарска Дубица), у другом полуфиналу од 17.30: Борац (Бањалука) – „Мира“ (Приједор).
Између двије утакмице биће обављено свечано отварање (16.30 часова) по свим епидемиолошким мјерама.
Дан касније (недјеља, 20. септембра) одиграће се финале са почетком у 17 часова. Полуфиналне утакмице као и финале може се пратити директно путем фејсбук странице Рукометног савеза Републике Српске као и ТВ Симић, а финале ће вјероватно преносити и Радио-телевизија Републике Српске.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *