Умичевић: Подршка Јовићу, пријаве за пријетње

Због притисака и пријетњи које су дошле из редова Рукометног клуба Босна из Сарајева као и њиховог тренера Зухдије Коркарића, комесар за такмичење Премијер лиге БиХ за рукометаше Срђан Јовић одлучио је да поднесе остваку.

Међутим, послије разговора којег је у међувремену са њим обавио Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске и уједно потпредсједник РС БиХ, рукометни радник из Добоја је промјенио одлуку. Тако ће и даље наставити посао комесара којег је више него успјешно обављао и у прошлом такмичарском циклусу.

– Управо сам обавио разговор са Срђаном Јовићем којем сам рекао да треба да остане комесар за такмичење што је он на крају прихватио. Ми, у Рукометном савезу Републике Српске, и раније смо наглашавали како смо више него задовољни његовим радом и тако мислимо и сада. С тога још једном истичем да Срђан Јовић има нашу максималну подршку и он ће и даље бити комесар за такмичење Премијер лиге БиХ за рукометаше – категоричан је Маринко Умичевић.

Предсједник РС Републике Српске поручио је како ће се покренути пријаве против свих оних који су упућивали пријетње комесару за такмичење Срђану Јовићу.

– Као одговоран човјек и као неко ко води Рукометни савез Републике Српске и што сам тренутно и потпредсједник РС БиХ имам обавезу да поднесем пријаву против РК Босна из Сарајева као и тренера овог клуба Зухдије Коркарића. На овом ћу истрајати, и нема нико право да било коме упућује пријетње – јасан је Маринко Умичевић.

Овом треба додати како је Срђан Јовић раније имао пријетње из Рукометног клуба Горажде, тачније предсједника клупске Скупштине Зафира Кајевића. Исто тако и остали учесници „баража“ често раде притисак на комесара за такмичење, а све са циљем како би дошли до свог крајњег циља – Премијер лиге БиХ. Оно што је сигурно, а то је, да Срђан Јовић одлично ради свој посао, а њима који стално раде тај притисак боље би било да се мало позабаве својом екипом.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *