Ускоро епилог по питању спонзора

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић који је и потпредсједник РС БиХ и даље води разговоре по питању спонзора Премијер лиге БиХ за рукометаше и рукометашице, „А“ репрезентације БиХ, а од овога спонзорства користи би имао и РС Републике Српске и РС ФБиХ.

– Као предсједник Рукометног савеза Републике Српске и потпредсједник Рукометног савеза БиХ имам обавезу да упознам спортску јавност и све клубове по питању спонзорства Премијер лиге БиХ за рукометаше и рукометашице као и за „А“ репрезентаицју БиХ. Желим да нагласим како се и даље воде разговори са менаџментом компаније м:тел која је изразила спремност да постане спонзор Рукометног савеза БиХ, по принципу као што су то урадили са Фудбалским савезом БиХ и Републике Српске.

Преговори са м:телом су у току, али желим да нагаслим да су се у међувремену појавила још два емитера из БиХ која су такође изразила жељу за спонзорство. Надамо се да ће ускоро све бити јасније, али је потпуно сигурно да ћемо имати генералног спонзора и по мом мишљењу најближи смо потписивању уговора са компанијом м:тел. Склапањем уговора урадили бисмо, између осталог, велику ствар за наше рукометне клубове (мушке и женске) који се такмиче у Премијер лиги БиХ и који не би плаћали котизацију за такмичење као ни трошкове службених лица. Такође, један дио новчаних средстава био би усмјерен за потребе Рукометног савеза Републике Српске као и за Рукометни савез Федерације БиХ. Исто тако била би ово и велика ствар за „А“ репрезентацију БиХ која би добила значајна средства. Доста је било више да се реклама на дресу државне репрезентације наплаћаује за више него мизерних 2.000 марака.

На крају са доста оптимизма порчујем како долазе бољи дани за рукометне клубове, али и уопште за рукометни спорт Републике Српске и Босне и Херцеговине – изјавио је Маринко Умичевић.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *