Судије и делегати из Српске не иду у Међугорје

Рукометне судије и делегати из Републике Српске неће учествовати на семинару који је планиран да се одржи у периоду од 4. до 6. септембра текуће године у Међугорју. Ово је договорено на данашњем састанку којег је предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић имао са предсједником Судијске организације Републике Српске БорисомШаторџијом,а  којем је присуствовао и Владимир Бранковић, члан Управног одбора РСРС.

– Још смо се договорили да се семинар за наше судије и делегате одржи у поменутом термину (4-6. септембра), али у организацији Судијске асоцијације Републике Серпске, јер не постоји кровна организација на нивоу БиХ.Истовремено смо се усагласили да је Управни одбор Рукометног савеза Републике Српске једини надлежан да усваја листе судија и делегата за Премијер лигу БиХ, али и за Лиге Републике Српске. Овај састанак је био више него коректан и успјешан, а овом приликом договорилисмо да у Лигама Републике Српске дужност делегата (у 30 процената) могу да обављају истакнути рукометни радници који морају прођи потребну едукацију.Такође смо се сложили да заједнички треба да радимо на укључивању млађих судија као и делегата, са акцентом за источни дио Републике Српске:(Бијељина, Зворник, Требиње, Источно Сарајево и сл.)

На крају желим да нагласим да ћу као предсједник и даље тражити да се искључиво поштује Статут Рукометног савеза Републике Српске, као и одлуке Управног одбора РСРС и да свако сноси одговорност за свој рад – истакао је Маринко Умичевић.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *