Представници РС Српске не иду у Сарајево

Представници Рукометног савеза Републике Српске и дефинитвно неће учествовати на састанку Управног одбора РС БиХ који је планиран за данас у Сарајеву. Ово је био јединствени став чланова рукометне владе Српске који су захтјевали да се прво одржи припремни састанак између предсједника БХ савеза Слободана Задре и двојице потпредсједника Маринка Умичевића и Менсура Синановића, а тек након тога да се закаже Управни одбор.

– Били је договорено да се прво одржи припремни састанак на којем бисмо утврдили дневни ред. Међутим, све је то по ко зна који пут игнорисао Слободан Задро који поново не уважава ни Рукометни савез Републике Српске као ни мене лично. С тога смо се и договорили да не идемо на сутрашњу сједницу у Сарајево – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник РС Републике Српске и истовремено потпредсједник РС БиХ.

Он напомиње како РС Републике Српске има јасан и јединствен став по питању завршетка минуле сезоне у Премијер лиги.

– Ми смо своје већ рекли: нема проширења Премијер лиге за рукометаше која треба да остане са 16 клубова. Истовремено у потпуности подржавмо одлуку комесара за такмичење Срђана Јовића који је „верификова“ табелу по тренутном пласману прије прекида због корона вируса. Од овог нећемо одустати, а на другој страни постоје чак три приједлога и сада се спомиње и четврти. Мислим да је то са њихове стране циркус, јер и они треба да иступе са једним приједлогом – додао је Умичевић.

Маринко Умичевић је поручио да због и даље присутног проблема са корона вирусом, треба да се сједница УО РС БиХ одржи у присуству предсједника и два потпредсједника који би имали овкаштења од осталох чланова из Републике Српске и ФБиХ те да њих тројица донесу одлуке по питању тренутно ситуације и будућности рукомета у БиХ. Такође је напоменуо да РС РС за догвор и рјешење којем ће бити задовољни и клубови који су већ рекли да су такође против проширења лиге.

– Ми смо више него коректни али нећемо дозволити да нас неко омаловажава. Док сам био предсједник „А“ репрезентација БиХ је по први пут успјела да се пласира на шампионат Европе. Када сам преузео функцију предсједника први састанак смо одржали под свијећом, новца готово да није било, а по истеку мог мандата на рачуну РС БиХ било је 200.000 марака – сумирао је Маринко Умичевић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *