Умичевић: Задро опет подваљује

Ванредна сједница Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске одржаће се у сриједу, 1. јула у просторијма Савеза у Бањалуци са почетком у 16 часова. На састанку биће говора о тренутној ситуацију у рукометном спорту Републике Српске као и на нивоу БиХ.
– Рукомет као спорт у ћелини нема подршке и ми ћемо послије сутрашње сједнице упутити писмо на неколико адреса. Тако ћемо се обратити Влади Републике Српске, предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и Министарству породице, омладине и спорта Српске. Наших шест мушких тимова игра у Премијер лиги што нема ниједан други спорт, а сигурно је да је РК Борац требао бити државни пројекат. Желим да нагласим да на годишњем нивоу од ресорног министарства, за потребе рада канцеларије, добијемо свега 3.500 марака што није ни изблиза за наше потребе – рекао је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Српске.
Чланови рукометне владе Републике Српске расправљаће и о одлуци РК Дервента да у „минут до 12“ одустану од наступа у Премијер лиги БиХ за рукометаше иако су то на терену остварили. У међувремену су и у ЖРК Дубица одлучили да у новој сезони не буду чланови Лиге БиХ.
– Одлука клуба из Дервенте је више него некоректна и нас који представљамо РС Републике Српске на нивоу БиХ су довели у незгодну ситуацији. Све се могло другачије, али они су у „минут до 12“ одлучили да и даље играју нашу Прву лигу. Ми смо у међувремену понудили другопласираној Херцеговини. Људи из овог клуба су се најискреније захвалили и саопштили су да због финансија нису у могућности да то прихвате. Сада је понуђено екипи Борац два која је била трећа. Лично нисам за то, јер и први тим Борца има одређених проблема. Вјероватно ћемо остати без једног мјеста баш као и у женској Премијер лиги, јер је Дубица одлучила да напусти овај ранг такмичења. Овдје сам имао одређена рјешења, али то није прихваћено – додао је Умичевић.
Проблем на нивоу РС БиХ такође је и даље присутан.
– Садашњи предсједник Слободан Задро не комуницира са мном, он је преко другог потпредсједника Синановића послао нови дневни ред будуће сједнице Управног одбора РС БиХ. То сам прихватио, али под условом да то прво издефинишемо на радном састанку којем присуствује Задро као предсједник и нас два потпредсједника, па тек онда да са понуђеним дневним редом идемо ка УО. Међутим, Задро је поново наставио са подвалама, игнорисао је састанак, већ је сазвао УО за четвртак, 2. јула на који нећу ићи као ни остали чланови овог тијела који долазе из РС Републике Српске. Очигледно је да људима из Федереције не одговара да се не именује генерални секретар РС БиХ, јер им тада не би пролазиле подвале. Доста је више са тим као и њиховог непоштовања према Рукометном савезу Републике Српске и нашим представницима на нивоу БиХ – јасна је Умичевић.
Због свих проблема предсједник Рукометног савеза Републике Српске и уједно потпредсједник РС БиХ размишља о оставци. Уколико се то и деси, нема сумње да би ово био велики губитак за рукометни спорт у Српској као и БиХ, јер је Маринко Умичевић урадио много тога за овај популарни спорт не штедећи ни своје вријеме као и новац.
– Због свега наведеног све више размишљам да поднесем остваку на ове функције. Уложио сам цијелог себе како би рукометни спорт подигао на много виши ниво, како у Републици Српској истако тако и у БиХ. Моји сарадници знају кроз што смо све пролазили, није било лако, али је доста тога урађено – сумирао је Маринко Умичевић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *